Rusya'da tren kazası: 39 ölü

Rusya iç istihbarat servisi FSB'nin başkanı Aleksandır Bortnikov, Moskova-St.Petersburg yolcu treninin raydan çıkmasına bir bombanın yol açtığını söyledi.

Yayınlanma: 27.11.2009 - 22:03
Abone Ol google-news

Rus haber ajanslarına göre Rusya iç istihbarat servisi FSB'nin başkanı Aleksandır Bortnikov, Cumhurbaşkanı Dmitriy Medvedev ile yaptığı görüşmede olaya, 7 kilogram TNT'nin patlayıcı gücüne eşit bir bombanın yol açtığını belirtti.

Rusya'da yolcu treninin raydan çıkması sonucu ölenlerin sayısı 39'a yükseldi, yaralı sayısının da 100 olduğu bildirildi. Savcılık, bomba yerleştirilmesi ve terör saldırısı suçlarıyla soruşturma başlatmıştı. Ancak olası terör saldırısının ardında kimlerin olabileceğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Demiryolları idaresi genel müdürü Vladimir Yakunin, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Nevski ekspresinin raydan çıkmasına, bir bombanın patlamasının yol açtığına dair maddi deliller var" demişti. Moskova'dan St. Petersburg'a 661 yolcu taşıyan ekspres, başkentin yaklaşık 350 kilometre kuzeyindeki Uglovka köyü civarında dün gece raydan çıkmıştı. İçinde yaklaşık 660 kişi bulunduğu belirtilen trendeki tüm yolcuların Saint Petersburg'a götürüldüğü, yaralıların tümünün ise civardaki hastanelere yatırıldığı kaydedildi.

Interfax Ajansı'nın Rusya güvenlik güçlerinden bir kaynağa dayanarak verdiği haberde, "demiryolu yakınında bir metre çapında bir havan topu mermisi çukuru bulunduğu ve görgü tanıklarının kazadan önce güçlü bir patlama sesi duyduklarını söyledikleri, tüm bunların olası bir saldırının kanıtları olabileceği'' belirtilmişti.

 

DÜNYADA TRENLERE DÜZENLENEN SALDIRILAR

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler