Jolie ve Pitt'den örnek yardım

Ses getiren beraberlikleri, yaşam tarzları ve evlatlık edindikleri çocuklarıyla medyanın gündeminden düşmeyen Angeline Jolie ve Brad Pitt çifti, Etiyopya'daki çocuklara 2 milyon dolar bağışta bulundu. Ünlü çiftin yaptığı bağış parasıyla ülkenin başkentinde, yetimlerin tedavi edileceği bir merkez kurulacağını bildirdi. Merkeze, çiftin 3 yaşındaki kızlarının adı verilecek.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 09:23
Abone Ol google-news

Medyanın gözde çifti Angeline Jolie ve Brad Pitt, Etiyopya'daki çocuklara 2 milyon dolar bağışta bulundu.

Küresel Sağlık Komisyonu, ünlü çiftin bağış parasıyla ülkenin başkenti Addis Ababa'da AİDS'li yetimlerin tedavi edileceği ve ilaca dirençli tüberkülozun tedavisi için bir program geliştirileceği bir merkez kurulacağını bildirdi.

Merkeze, Jolie'nin 2005'te Etiyopya'dan evlat edindiği şimdi 3 yaşında olan kızı Zahara'nın adının verileceği belirtildi.

Jolie-Pitt Vakfı 2006'da Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh'de, Kamboçyalı evlatlıkları Maddox'un adının verildiği benzer bir merkez kurulmasına yardımcı olmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre Etiyopya, dünyada tüberküloz hastalığının en çok görüldüğü ülkeler arasında 7. sırada geliyor. Bu ülkede tahmini 1,7 milyon kişinin HIV taşıdığı belirtiliyor.

BM Çocuk Fonu (UNİCEF), Etiyopya'da AIDS yüzünden 900 binden fazla çocuğun yetim kaldığını tahmin ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler