Bazı illerde izinsiz gösteriler yapıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde, Mersin'de, İzmir'de, Şırnak'ın Cizre ve Beytüşşebap ilçelerinde, Adana'da ve Antalya'nın Güneş Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapan gruplara polis müdahale etti.

Yayınlanma: 01.12.2009 - 10:19
Abone Ol google-news

İlçenin Cengiztopel Caddesi'nde toplanan bir grup terör örgütü PKK lehine slogan atarak yürüş yapmak istedi. Polislere taş atan göstericileri güvenlik güçleri biber gazı ve basınçlı su ile dağıtmaya çalıştı. Öte yandan, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ve DTP Yüksekova İlçe Başkanı Nazif Ataman'ın Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik ve İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Başsülü ile görüştükleri bildirildi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde önceki gün başlayan ve bugün de devam eden izinsiz gösterilerle ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Hakkari'de DTP tarafından düzenlenen miting sonrasında izinsiz gösteri yapan gruba, polis müdahale etti. DTP Hakkari İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Kandil'den gelen sözde barış grubunun da katıldığı miting sonrasında Dağgöl ve Bağlar mahallerinde bir araya gelen göstericiler, yollara barikat kurarak yasa dışı slogan attı. Ateş yakarak korsan gösteri yapanlar, olay yerine gelen polis araçlarını da taşladı, molotof kokteyli attı.

Bunun üzerine polis, göstericilere dağılmaları için biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçarak tekrar bir araya gelen göstericilerin eylemlerini sürdürmesi üzerine polis, basınçlı su ile yollarda yakılan ateşi söndürerek barikatları temizledi. Çevik kuvvet ekipleri ise kaçan göstericileri yakalamak için mahalle aralarına dağıldı. Polis ile göstericiler arasında yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından gerginliğin halen sürdüğü bildirildi.
 

Antalya'daki gösteri

Antalya'da terör örgütü PKK'nın kuruluş yıl dönümünü bahane ederek gösteri yapan, polise taş atan gruptan bazı kişiler gözaltına alındı. Terör örgütü PKK'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gece Antalya'nın Güneş Mahallesi'nde toplanan grup, yolu kapatarak halay çekti.

Güvenlik önlemi alan polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruptan bazı kişiler, polise taş attı. Yol kapatma eylemini sürdüren gruptakilerin Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü binasına ve polis araçlarına taş attığı gözlendi. Polisin müdahalesiyle bir süre sonra dağılan gruptan bazı kişiler gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın olayla ilgili olarak Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldığı bildirildi.
 

Doğubeyazıt'ta gerginlik

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polisin müdahale etmesi sonucu 3 güvenlik görevlisi yaralandı, 3 gösterici gözaltına alındı.

Doğubayazıt ilçe Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, DTP ilçe teşkilatınca düzenlenen ve Kandil'den gelen sözde ''barış grubunun'' da katıldığı miting sonrasında, ilçe merkezinde polisin uyarısına rağmen dağılmayarak izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Akşam saatlerinde sona eren gösterilerde, taş ve molotofkokteyli atılması sonucu bazı vatandaşların araç ve iş yerlerinin zarar gördüğü, 3 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı bildirildi. Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, çıkan olaylarda F.G, R.Z. ve B.S. isimli göstericilerin gözaltına alındığını kaydetti.

 

Mersin'deki izinsiz gösteriler

Mersin'deki izinsiz gösterilere karıştıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, alınan mahkeme kararı doğrultusunda, izinsiz gösterilere karışanlara yönelik çalışma yapıldığını belirtti. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı çalışmalarda 35 kişinin gözaltına alındığını belirten Öksüz, soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü kaydetti.

Önceki gün kalabalık bir grup Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi'ne yönelik molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırı girişiminde bulunmuş, polisin açtığı uyarı ateşiyle dağılmıştı. Dün yine aynı mahallede çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir grup, 156. Cadde'de molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla izinsiz gösteri yapmak istemiş, polis grubu dağıtmıştı.

 

İzmir'de otobüse saldırı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir belediye otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karşıyaka-Yamanlar hattında yolcu taşıyan ESHOT otobüsü, Onur Mahallesi son durakta yaklaşık 10-15 kişilik grubun taşlı saldırısına uğradı.
Yüzleri kapalı saldırganlar, otobüs içerisine, ''molotofkokteyli'' görünümünde çok sayıda boş şişe attı.

Saldırı nedeniyle panik yaşayan yolcular, otobüs şoförünün kapıları açmasının ardından aracı terk etti. Gruptakiler, saldırının ardından olay yerinden kaçtı.

Şoför ve yolcuların yaralanmadan kurtulduğu saldırı nedeniyle otobüste maddi hasar oluştu.

 

Şırnak izinsiz gösteri

Şırnak'ın Cizre ve Beytüşşebap ilçelerinde izinsiz gösteri yapanlara emniyet güçleri müdahale etti. Cizre-İdil kara yolunda toplanan bir grup, taş ve çöp bidonlarıyla yolu trafiğe kapatarak, terör örgütü lehine slogan atmaya başladı.

Gösterinin izinsiz olduğunu belirten ve dağılmaları yönünde anons yapan emniyet güçlerine, gruptan bazı kişiler taş attı. Polis, uyarılara rağmen dağılmayarak taş atmaya devam eden gruba tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Grup, ara sokaklara kaçarak, dağıldı.

Beytüşşebap ilçesinde de Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan bir grup, yola barikat kurarak, lastik yaktı. Emniyet güçleri, uyarıya rağmen dağılmayan gruba müdahale etti. Müdahale sonucu grup ara sokaklara kaçarak, dağıldı.

 

Adana

Adana'da terör örgütü lehine sloganlar atarak izinsiz gösteri yapan bir gruba polis, panzerler eşliğinde müdahale etti. Barbaros Mahallesinde izinsiz toplanarak ateş yakarak 17102 Sokak ile Eminağa Caddesini trafiğe kapatan bir grup, terör örgütü lehine slogan attı.

Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, panzer ve TOMA adı verilen zırhlı araçlar eşliğinde gruba müdahale etti. Göstericiler, polis ekiplerine molotofkokteyli ve havai fişek attı.

Ekiplerin zırhlı araçlarla müdahalesi sonucu göstericiler ara sokaklara dağıldı. Polis ekiplerinin kullandığı biber gazından bazı vatandaşlar da olumsuz etkilenirken, yakılan ateş panzerler tarafından söndürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler