Altın Portakal için geri sayım sürüyor

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali için geri sayım sürüyor. Türkiye'nin en önemli sinema etkinliği olan festival bu yıl da bir çok sinema severi ağırlayacak. Festivalin ödüllerini Tuncel Kurtiz başkanlığındaki 9 kişilik jüri belirleyecek. Ayrıca Avrasya Film Festivali’nin jüri başkanlığını da Paul Verhoeven yapacak.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 11:23
Abone Ol google-news

Türk Sineması'nın kalbi 10-19 Ekim tarihleri arasında Antalya'da atacak! 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Uluslararası Avrasya Film Market'e ev sahipliği yapmaya hazırlanan kent, ekimde birbirinden ünlü sinemacılarla dolacak.

TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil, festivale bu yıl Charlize Theron'un yanı sıra 'Gandhi'nin yönetmeni Sir Richard Attenborough, Gandhi'yi canlandıran Sir Ben Kingsley, politik filmleriyle tanınan İsrailli yönetmen Amos Gitai, İran sinemasının büyük ismi Majid Majidi gibi isimlerin katılacağını açıkladı.

Festivalin ödüllerini Tuncel Kurtiz başkanlığındaki 9 kişilik jüri belirleyecek. Ayrıca Avrasya Film Festivali'nin jüri başkanlığını da Paul Verhoeven yapacak.

 

Ulusal film jürisi

Başkan: Tuncel Kurtiz (Oyuncu)
Üyeler: Ali Akdeniz (Yapımcı), Serdar Akar (Yönetmen), Ayda Aksel (Oyuncu), Fadik Sevin Atasoy (Oyuncu), Ömer Faruk Sorak (Yönetmen), Sevin Okyay (Sinema Yazarı), Çetin Tunca (Görüntü Yönetmeni), Güven Kıraç (Oyuncu)

 

Kısa film jürisi

Başkan: Selim Demirdelen (Yönetmen)
Üyeler: Zafer Algöz (Oyuncu), Ulaş İnaç (Yönetmen), Leyla Özalp (Yapımcı), Özge Özberk (Oyuncu)

 

 Belgesel jürisi

Başkan: Güneş Karabuda (Yönetmen)
Üyeler: Demet Evgar (Oyuncu), Oğuz Makal (Öğretim Görevlisi), Hasan Özgen (Yönetmen), Tayfun Talipoğlu (Gazeteci- Yazar)

 

Senaryo geliştirme fonu jürisi

Elif Dağdeviren (Yapımcı), Kenan Işık (Oyuncu), Tevfik Başer (Yönetmen)

 

Afişlerde ödüllü oyuncular yer aldı

Geçtiğimiz yıl Antalya Film Festivali'nde 'Mutluluk' filmindeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Özgü Namal, ile yumurt afilmindeki performansı ile bu sene festivalin afişinde yer aldı.
 
Avrasya Film Festivali'nin afişinde ise Saadet Işıl Aksoy yer alıyor.
 
 
 
Özpetek 'Avrasya Festivali'nde
 
10 Ekim'de başlayıp 19 Ekim'de perdelerini kapatacak olan festivalin bu yılki uluslararası jüri başkanlığını; 'Temel İçgüdü', 'Showgirls' ve 'Robocop' gibi filmlerin ünlü yönetmeni Paul Verhoeven üstlenecek. Uluslararası isimlerden oluşan jürinin Türk üyesi ise, yazar ve yönetmen kimliğiyle tanınan Berkun Oya olacak.
 
4. Uluslararası Avrasya Film Festivali perdelerini, dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in son filmi 'Un Giorno Perfetto' açacak.
 
 
 
Avşar'a 'Başarı Ödülü'
 
Hülya Avşar, bu yıl ilk kez verilecek 'Sinema Başarı Ödülü'nün sahibi olacak. Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) ve Sinema Oyuncuları Derneği (SODER) tarafından belirlenen ödül, geleneksel hale getirilecek. 45. Antalya Film Festivali'nin 'Onur Ödülü' bu yıl Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı (SESAM) Yılmaz Atadeniz'e verilecek. 'Yıldırım Önal Anı Ödülü'nün sahibi ise Müşfik Kenter olacak. Sinema Emekçileri Sendikası tarafından belirlenen 'Emek Ödülü' de ışık şefi Aydın Mesut Yurteri'ye takdim edilecek.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler