Rusya Ankara Büyükelçiliği'nde tören

Güney Osetya'daki çatışmalarda hayatını kaybeden Rus barış gücü askerleri ve siviller anısına Rusya Ankara Büyükelçiliği'nde tören düzenlendi. Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının izlenime sunulduğu tören, 1 dakikalık saygı duruşuyla başlatıldı. Törende, Rusya Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Cihan Candemir konuşma yaptı.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 13:50
Abone Ol google-news

Güney Osetya'daki çatışmalarda hayatını kaybeden Rus barış gücü askerleri ve sivilleri anısına Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde anma töreni düzenlendi.

Savaşta ölenlerin fotoğrafları ve görüntülerinin de izlenime sunulduğu tören, 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından söz alan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski, "Tam 40 gün önce Gürcü silahlı kuvvetlerinin Güney Osetya'ya kanlı saldırılarını başlatarak, başkent Tshinvali'de 1500-2000 civarında sivili öldürdüklerini ve şehri yerle bir ettiklerini" söyledi.

İvanovski, "Rusya'nın, Güney Osetya ve Abhazya'da yaşayan Rus vatandaşlarını korumak için, hem Güney Osetya hem de Abhazya'ya asker göndermek zorunda kaldığını" ifade etti.

Güney Osetya'nın sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanan ve çatışmalarda ölenlerin listesine yer veren bir internet sitesinden söz eden İvanovski, konuşmasında, orada yaşayan insanların kendilerinin hazırladığı ve yaşadıklarını anlattıkları listeden alıntılar yaptı. İvanovski, "Zaman geçtikçe bölgede 8 Ağustos gecesi ve daha sonraki gecelerde yaşanan olayları daha iyi anlıyoruz" dedi.

Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Cihan Candemir de konuşmasında, "Bölgede yaşayan insanların birbirleriyle sorunlarının olmadığını, esas sorunun şoven, başka halkların haklarına saygı göstermeyen yöneticiler" olduğunu öne sürdü.

8 Ağustos gecesi Güney Osetya'da meydana gelen olayların bundan 15 yıl önce Abhazya'da da vuku bulduğunu ifade eden Candemir, "Gürcü yöneticilerin, yaptıkları baskılarla insanları bir arada yaşayamaz hale getirdiklerini" iddia etti.

"Ancak ülkelerin ve dünya medyasının olayların özünü, neden bu insanların ayrılmak istediğini kavrayamadığını" ifade eden Candemir, "Gürcistan'da Mihail Saakaşvili yönetiminin Tshinvali'ye saldırısıyla bütün dünyanın gözü önünde bir trajedi ve katliamın gerçekleştiğini" söyledi. Candemir, "Ondan sonra insanlar haklıyı haksızı, Abhazya ve Oset halkının beklentilerinin neler olduğunu daha gerçekçi anlamaya ve sorgulamaya başladı. Bu olayların son olmasını diliyoruz. Tarih boyunca çok büyük acılar yaşayan Kafkas halkının daha fazla acı yaşamamasını, barış ve huzurun tüm bölgede egemen olmasını diliyoruz" diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler