"Twente bizi zorladı"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda Twente karşısında galibiyeti hak eden bir performans ortaya koyduklarını ifade ederek, ''Twente her şeyini ortaya koydu, bizi bayağı zorladı'' dedi.

Yayınlanma: 02.12.2009 - 21:33
Abone Ol google-news

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında Alman çalıştırıcı, iki takımında çok pozisyona girdiği heyecanlı bir mücadele ortaya çıktığını kaydederek, ''Maçın sonuna doğru Twente çıkınca birçok kontratak yapma şansımız vardı, maalesef ikinci golü bulamadık. ama bence 1-0 iyi skor. 2-0, 3-0 olmayabilir çünkü Twente gayet iyi mücadele etti. Twente her şeyini ortaya koydu, bizi bayağı zorladı. 95 dakika gerçekten iyi mücadele edip bu maçı hak ettik'' diye konuştu.

Daum bu sezon 2. kez bir hedefe ulaştıklarını belirterek, ''İlk hedef Süper Kupa'yı kazanmaktı. Beşiktaş karşısında bunu kazanmıştık. 2. hedefimiz bu gruptan lider olarak çıkmaktı. Buna da ulaştık. Çok memnunum takımımı kutluyorum'' dedi.

Dün basın toplantısında ifade ettiği gibi maça kendilerine güvenerek başladıklarını anlatan Daum, ''İkinci yarıda golü bulduktan sonra Twente daha fazla atağa çıktı. İyi mücadele edip bu galibiyeti hak ettik. Twente'ye başarılar diliyoruz. Bunu hak ediyorlar. İki maç oynadık, birini biz birini onlar kazandı. Bizi çok iyi karşıladılar. Hem iyi futbol gördük hem de iyi bir arkadaş kazandık'' diye konuştu.


''Güiza ile konuşacağız"

Daum, maçta son bölümde oyundan çıkarken tepki gösteren Güiza ile konuşacağını ifade etti.
Güiza'nın, yerine giren takım arkadaşı Semih'e karşı saygılı olmak zorunda olduğunu belirterek, ''Hiçbir futbolcu sahadan çıkmak istemez ama her futbolcunun tepkisi farklıdır. Sonuçta futbolcuya sormak lazım. Ben bu konuda bir şeyler söyleyemem. Ancak Güiza ile bazı şeyleri konuşmak istiyorum. Üzülmesi gayet normal. Ancak giren arkadaşına karşı saygılı olması lazım. Bunu konuşacağız kendisiyle ama sadece bu bizim problemimiz ise bunu beceririz diye düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Semih ve Cristian'ın tartışmalarıyla ilgili olarak da Daum, ''Demek ki futbolcunun yeterince enerjisi ve zamanı var. Sahada yeterince tartışmaya giriyorsa kondisyonumuz yerinde. Tabi ki böyle şeyleri görmek istemiyoruz'' dedi.

Alman teknik adam bugünkü mücadelede Selçuk'un Emre'nin eksikliğini hissettirmediğini de sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler