Amerika'ya uyarı ateşi

Pakistan'da önceki gece Afganistan'dan gelerek sınırı geçen ABD helikopterlerine ateş açıldığı bildirildi. Yerel kaynaklar Pakistanlı askerlerin ateş açması sonucu Amerikalıların geri çekildiğini duyururken Pakistan ordusu ateş açanın kendi askerleri olmadığını savundu. Bir yetkili, Pakistan askerlerinin alarm vermesi üzerine aşiret güçlerinin ateş açmaya başladıklarını söyledi.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 13:25
Abone Ol google-news

ABD askeri sınırdan döndü

Asker taşıyan Amerikan helikopterlerine Pakistan birliklerinin ateş açtığı bildiriliyor. Yerel kaynaklar olayı doğrularken Pakistan ordusu bölgedeki aşiretleri suçladı.

Amerikan askerlerini taşıyan helikopterlerin Afganistandan Pakistana geçmek isterken açılan ateş sonucu geri dönmek zorunda kaldıkları bildirildi. Askeri ve sivil yetkililer ile bölge sakinleri olayı doğrularken, Pakistan ordusu, ateş açanın Pakistan askerleri olmadığını savundu.

Olay önceki gece aşiret bölgesi Güney Veziristandaki Angor Adda köyü yakınlarında meydana geldi. Pakistanlı yetkililer, asker taşıyan Amerikan helikopterlerinin 100 metre kadar Pakistan toprakları içine girdikleri sırada ateş açıldığını söylediler.

Yetkililer, Pakistan askerlerinin halkı alarma geçirip havaya ateş açması üzerine, Amerikan helikopterlerinin geri döndüğünü anlattılar. Bir yetkili de, Pakistan askerlerinin alarm vermesi üzerine aşiret güçlerinin ateş açmaya başladıklarını söyledi. Bir yerel kaynak, bölgede çok sayıda helikopterin uçtuğunu ve gece boyunca uyumadıklarını söyledi.

Pakistan ordu sözcüsü Binbaşı Murad Han ise sınır bölgesinde ateş açıldığını doğrularken, Pakistanlı askerlerin ateş açtığını ise yalanladı.

Amerikan askerleri 2001’den beri ilk defa 3 Eylül günü Pakistan topraklarına karadan girmiş ve aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 20 civarında kişiyi öldürmüştü.

Operasyonda sivillerin ölümü öfke yaratırken, Pakistan Genelkurmay Başkanı Eşfak Kayani sert bir açıklama yaparak, ülkenin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ne pahasına olursa olsun korunacağını vurgulamıştı. Kayaninin, sınır ihlali durumunda karşılık verileceği uyarısına Pakistan hükümeti destek vermişti.

 

İlişkiler gergin

Amerikan ordusu sık sık pilotsuz savaş uçaklarıyla Pakistanda terörist liderlerin kaldığı sanılan evlere roket saldırıları düzenliyor.

Ancak geçen hafta ABD Başkanı George Bushun, Pakistan hükümetinden izin alınmaksızın bu ülkenin topraklarında kara operasyonları yapılmasına yeşil ışık yaktığı haberinin medyada yer alması üzerine Pakistan - ABD ilişkileri gerginleşmeye başladı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler