Baykal malvarlığını açıkladı

CHP Lideri Deniz Baykal, Deniz Feneri Davası'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Baykal, yolsuzluğun bireysel olmadığını kollektif bir hareket olduğunu söyledi. CHP Lideri, ayrıca çok tartışılan eşine ve kendisine ait malvarlığını açıkladı. Baykal, "Bizim gizli kasamız yoktur. Bizim mal varlığımızın kaynakları her birisi ayrıntılı şekilde incelenip ortaya konulacak şekildedir." dedi.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 12:45
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan'ın tanımadığını iddia ettiği eski dernek başkanı Mehmet Gürhan ile çekilen fotoğraflarının ispatlandığını; Deniz Feneri'ni AKP'nin ortaya çıkardığını ve büyüttüğünü söyledi.

 

Baykal'ın konuşmasından başlıklar

- Örgütlü bir faliyettir. Çift muhasebe tutulmuştur. Bu işi Ankara ve Almanya birlikte yapmıştır . Kişisel bireysel bir olay değildir.

- Örgüt paraların bir miktarını yardım için kullanmıştır. Bu işin kamuflajıdır; ama asıl amaç bu değil. Paranın bir kısmı siyasal amaç için kullanılmıştır.

-Bence bu olay siyasetin dışında izah ediemez.

- Bu olay Türkiye'de medyamız ve vatandaşlarımız tarafından hayalkırıklığı ile karşılandı.

- Deniz Feneri'ni kamuya yararlı dernek yapan ve vergi koalylığı sağlayan AKP'dir. Neden bunu Mehmetçik Vakfı'ndan esirgedi.

- Deniz Feneri AKP tarafından imtiyaz verilmiş bir dernektir. AKP'nin gözde derneğidir.

 

Kanal 7

- Türkiye'deki Kanal 7'nin başında bulunan kişi Başbakan'ın çok yakını. AKP'nin milletvekili adayı.

- En büyük yolsuzluğu yapanlar AKP yönetimin yakınları. Bu bir rastlantı mı?

- Eğer AKP iktidarda olmasaydı Deniz Feneri olayı olabilir miydi?

- AKP iktidarı Deniz Feneri olayının gelişmesine destek vermiştir. Ve bunun ortaya çıkmasından rahatsız olmuşlardır.

-Olay ortaya çıktı diye üzülmüşlerdir.

- Ben hukuk değil siyaset konuşurum. AKP yöneticilerinin olayla ilgisinin hukuki değer taşıyıp taşımadığı AKP siyasetten uzaklaşınca soruşturma verilince ortaya çıkar.

-AKP'ye yakın çevreler bile artık bu olamaz demişlerdir bunun denmesi çok sevindiricidir.

- Yolsuzulukla beslenen bir siyaset var ortada.

 

"Başbakan yanlış ilişkiler içinde"

-Türkiye'de bu olayla ilgili olarak ortaya çıkmıştır ki başbakan yanlış ilişkiler içindedir.

- Başbakan'ın yolsuzluğun kahramanlarıyla yakın ilişkileri vardır.

-Sıradan bir yolsuzuluk kdeğildir, bazı çevreler Başbakan'ın ağzından 'suç varsa cezasını çeksinler' lafını söylüyor ve bu lafla tatmin oluyorlar. Ben tatmin olmadım Sayın Başbakan.

-Başbakan sorumluluğunun hesabını vermeli

-Kendi evlerinde  besleyip büyüttüler bu dernekleri.

-Sukut ikrardan gelir, bu oaly susurak geçiştirilemez.

- Bizzat Başbakan Alman Büyükelçisi'ni ziyaret ediyor. Arkasından Adalet Bakanı ziyaret ediyor.Kapsamlı bir görüşme yapıyor.

- Olay Almanya'da soruşturulmaya başlandıktan sonra hükümetin içine girdiği telaş belli.

-Başbakan'ın heyecanını anlıyorum.

 

Baykal'dan eşi Olcay Hanım'ın mal varlığı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal kendisi ve eşi Olcay Baykal’ın mal varlığına ilişkin iddiaları yanıtlarken, “gizli kasası” olmadığına vurgu yaptı. Baykal, “Bizim mal varlığımıza ilişkin beyanlarımızın tümü doğrudur. Bizim gizli kasamız yoktur. Bizim mal varlığımızın kaynakları her birisi ayrıntılı şekilde incelenip ortaya konulacak şekildedir. Bizim malvarlığımızın arkasında bilinmesini istiyorum ki eşimin 28 yıllık bir çalışması vardır” dedi.

Baykal, “Bizim mal varlığımızın içinde düğün dernek altın toplaması yoktur. Çocuklarımın sünneti düğünleri, aile zenginleşmemizin bir yolu olmamıştır. Çocuklarım devlet üniversitelerinde okumuştur, bana hiçbir zaman yük olmamışlardır. Çocuklarımı okutmak için kimseden borç almak ya da eşim dostun desteğine iltica etmek durumunda kalmamışımdır. Bizim mal varlığımızla ilgili hiç kimsenin bir tereddüt söylemeye hakkı yoktur” dedi.

 

AKP'den Baykal'a cevap

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın iddialarına ilişkin olarak, ''AKP'yi destekleyen bazı medya gruplarının, bazı yerlerden beslendiğine'' ilişkin iddiasına değinirken, her medya grubunun zaman zaman AKP'yi destekleyen veya desteklemeyen haberler yapabileceğini bildirdi. Ergün, ''AKP'yi desteklemek veya AKP'nin karşıtı olmak, kimseye suç işleme imtiyazı tanımaz. AK Parti'yi destekleyen veya karşıtı olan bazı kişiler veya medya organları kendilerinde suç işleme imtiyazı, yanlış yapma imtiyazı görmemelidir, göremezler'' dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Almanya'daki Deniz Feneri Derneğinin AKP'nin finansmanına kaynak aktardığı yönündeki iddiasına ilişkin olarak, ''Türkiye'yi kargaşaya sokup, ihtilalin meşru zeminini hazırlamak için faaliyet gösterdiği iddia edilen kişilerin avukatlığına soyunan sayın Baykal'ın, AKP'yi lekeleme gayretinde olması yakışmayacak bir davranıştır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler