Sarı kırmızılılar tur atladı

UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'nda Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Yunanistan'ın Panathinaikos takımına karşı 49. dakikada Mustafa Sarp'ın attığı golle 1-0 kazandı ve grubunda liderliği garantiledi.

Yayınlanma: 03.12.2009 - 19:41
Abone Ol google-news

Maça etkili bir biçimde başlamak isteyen Galatasaray, özellikle sağ kanadı kullanarak rakip kaleye indi, ancak istediği pozisyonları bir türlü yaratamadı. Panathinaikos'un, rakip alandan itibaren topa sahip olma isteği nedeniyle oyun kurmakta zorlanan sarı-kırmızılılar, istedikleri pas organizasyonunu sağlamayı başaramadı. Mustafa'nın ayağından rakip filelere giden tek top da ofsayt gerekçesiyle gol sayılmayınca, ilk yarıda 0-0'lık eşitlik bozulmadı.

Savunmasını ve orta alanını kalabalık tutup, ileride Cisse ile hızlı ataklara kalkan Yunan ekibi, kalesini iyi korurken, karşı kalede de fazla tehlikeli pozisyon yaratamadı. İlk yarının son bölümünde az da olsa sarı-kırmızılı ataklarda kalesini korumayı başaran Panathinaikos, ilk 45 dakikayı golsüz tamamlamayı bildi.

3. dakikada Karagounis'in uzun pasıyla hareketlenen Cisse, sağ kanattan getirdiği topu kale önüne ortalarken, sarı-kırmızılı takımın savunmasının çok geride kaldığı pozisyonda Rukavina'dan önce araya giren Elano, meşin yuvarlağı kornere gönderip, tehlikenin büyümesini önledi.

10. dakikada sağ kanattan çalımlarla taşıdığı topla ceza alanına dek giren Arda'nın ortasında, ön direkte Elano ile birlikte topa ayak koyan Simao, olası bir golü engelledi.

13. dakikada Elano'nun ortaladığı topu ceza alanında göğsüyle önüne indiren Nonda, şutunu çekmekte gecikince, savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

37. dakikada Rukavina ile verkaç yaparak sağ çaprazdan ceza alanına giren Cisse'nin şutunda, kaleci Franco topu kornere çeldi.

42. dakikada Arda'nın pasıyla sağdan ceza alanına giren Barış'ın yerden sert vuruşunda, top kaleye paralel olarak auta çıktı.

43. dakikada sağdan Sabri'nin ceza alanına ortaladığı topa arka direkte Kewell kafayı vurdu, meşin yuvarlak üsten auta gitti ve maçın ilk yarısı 0-0'lık skorla sonuçlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler