NATO Genel sekreteri Gürcistan'da

Gürcistan'da temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Güney Osetya sınırındaki Gori kentini ziyaret etti. Gürcistan Devlet Bakanı Giorgi Baramidze'nin eşlik ettiği De Hoop Scheffer, önce geçen ay bölgedeki çatışmalar sırasında Rus uçaklarının bombardımanına hedef olan askeri birlikte incelemelerde bulundu.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 14:48
Abone Ol google-news

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Gürcistan'da Rus askerlerinin bombardımanında isabet alan ve yıkılan binaları gezdi. De Hoop Scheffer, daha sonra Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali civarındaki evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin yaşadığı kampı ziyaret etti.

De Hoop Scheffer, burada BM tarafından kurulan çadırlarda yaşayan üç bin civarındaki mültecinin sorunlarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı ve çadırları dolaşarak mültecilerle sohbet etti.
Genel Sekreter, Gürcistan'daki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile ortak basın toplantısı yapacak.

Gürcistan'da bugünkü temasları kapsamında Tiflis Devlet Üniversitesinde öğrencilerle bir araya gelen De Hoop Scheffer'a bu ziyaretinde NATO üyesi ülkelerin büyükelçileri de eşlik etti.
Bu arada, kampta yaşayan mülteciler, her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini, en azından sıcak yemek yiyebildiklerini söyledi.

Mülteciler, tek isteklerini, bir an önce evlerine dönmek şeklinde ifade ettiler. 85 yaşındaki bir mülteci, Rus bombardımanı sırasında gözlerinden rahatsızlandığını, bir an önce tedavi olmak istediğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler