Sıcaklıklar azalıyor

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da yağış bekleniyor. Yağışlarla birlikte özellikle güneybatı kesimlerinde sıcaklar 1 ila 3 derece azalacak.

Yayınlanma: 05.12.2009 - 06:50
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz ile Yozgat çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Antalya il geneli ile Muğla'nın kıyı ilçeleri (Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Dalaman) ve Anamur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Bilecik, Bolu, Düzce, Eskişehir, Ankara, Uşak ve Afyon ile gece saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sis görülecek.

Yağışların; Antalya il geneli ile Muğla'nın kıyı ilçeleri (Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Dalaman) ve Anamur çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Hava sıcaklığı Türkiye'nin güneybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek.


Akdeniz'e uyarı

Antalya ve Muğla'nın genelinde, Isparta'nın güney ilçelerinde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, halen Antalya ve Muğla kent merkezi ile tüm ilçelerinde devam etmekte olan yağışın şiddetini artıracağı, şiddetli yağışın Isparta'nın güney ilçelerinde de (Eğirdir, Sütçüler, Şarkikarağaç ve Aksu) etkili olacağı bildirildi.

Açıklamada, gök gürültülü sağanak yağış sırasında rüzgarın da zaman zaman kuvvetli eseceği belirtilerek ilgililer, ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.


Doğu Anadolu'da soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesiminde soğuk hava etkili oluyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 dereceyle Ardahan ve Kars'ta ölçüldü. Diğer illerde yaşanan en düşük hava sıcaklıkları ise Erzurum'da eksi 8, Iğdır'da eksi 6, Ağrıda eksi 5 ve Erzincan'da 0 derece olarak kaydedildi. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da 4, Erzurum ve Kars'ta 5, Ağrı'da 6, Iğdır'da 8 ve Erzincan'da 11 derece olması bekleniyor.

Soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Ardahan'dan geçen Kura Nehri ve birçok derenin yüzeyinde soğuk havanın etkisiyle buz tabakası oluştu.

Ev ve iş yerlerinde de kullanılan yakıt miktarının arttığını belirten yurttaşlar, sokağa çıktıklarında ise kalın giysilerle soğuk havadan korunmaya çalışıyor.

Meteoroloji yetkilileri, gece yaşanan dondurucu soğuk havanın 8 Aralık tarihine kadar etkisini sürdürmesini beklediklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler