'Hayata Dönüş Operasyonu'nda beraat

Türkiye'deki 21 cezaevinde 200o yılının aralık ayında aynı anda başlatılan operasyon çerçevesinde, Çanakkale E Tipi Cezaevi'nde yapılan operasyon sırasında, görevli Jandarma Er Mustafa Mutlu, cezaevindeki hükümlülerin açtığı ateş sonucu şehit olmuş, 4 hükümlü de hayatını kaybetmişti. Bu kişiler hakkında açılan davada beraat kararı çıktı.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 16:14
Abone Ol google-news

Çanakkale E-Tipi Cezaevi'nde, 8 yıl önce yapılan ''Hayata Dönüş Operasyonu'' ile ilgili olarak 154 hükümlü ve 563 güvenlik görevlisi hakkında açılan davada beraat kararı çıktı.

Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, o dönemde cezaevinde kalan ''Hükümlüler Sultan Sarı, Fahri Sarı ve İlker Babacan'ı faili belli olmayacak şekilde öldürdükleri ve 83 hükümlüyü yaraladıkları'' iddiasıyla açılan kamu davasında yargılanan 563 güvenlik görevlisi hakkında, sanıkların bu suçları işlediğine dair mahkumiyetlerine yeter, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediği gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Duruşmada, ''faili meçhul şekilde Jandarma Er Mustafa Mutlu'yu öldürdükleri, yanarak ölen hükümlü Fidan Kalşen'i intihara azmettirdikleri, ruhsatsız patlayıcı imal ettikleri ve bulundurdukları, cezaevi idaresine karşı silahlı isyan gerçekleştirdikleri'' iddiasıyla yargılanan 154 hükümlünün de aynı gerekçelerle beraat etmeleri kararlaştırıldı.

Duruşmaya 11 hükümlü ve tutuklu adına katılan avukat Hilmi Baydar, bu aşamadan sonra kararı uygun bulmayan tarafların temyize gidebileceklerini kaydetti.

2000 yılının aralık ayında, Türkiye'deki 21 cezaevinde aynı anda başlatılan operasyon çerçevesinde, Çanakkale E Tipi Cezaevi'nde yapılan operasyon sırasında, görevli Jandarma Er Mustafa Mutlu, cezaevindeki hükümlülerin açtığı ateş sonucu şehit olmuş, 4 hükümlü de hayatını kaybetmişti. Bu operasyonun ardından olaylara karıştıkları iddia edilen kişiler hakkında dava açılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler