Bankacının "zimmet" davası

Yaklaşık ''6,5 milyon YTL'yi zimmetine geçirdiği'' iddia edilen eski Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi Yönetmen Yardımcısı Dilek Dizdaroğlu'nun yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, Dizdaroğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 16:29
Abone Ol google-news

Eski Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi Yönetmen Yardımcısı Dilek Dizdaroğlu'nun, ''müşteri hesaplarından yaklaşık 6,5 milyon YTL'yi zimmetine geçirdiği'' iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Dizdaroğlu katıldı.
Duruşmada söz alan sanık avukatı Ayhan Sağıroğlu, müvekkilinin yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, Dizdaroğlu'nun tutuklanmasından sonra dava dosyasına müvekkilinin lehine olan pek çok belgenin eklendiğini savundu.

Sağıroğlu, müvekkilinin kefalet ödeyecek gücünün bulunmadığını belirterek, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Dilek Dizdaroğlu da dava dosyasında bulunan müfettiş raporunda, Kemal Sunal'ın varislerine yapılan ödemelerin alt alta yazılarak, bunların ''sarih ödemeler'' olduğunun bildirildiğini kaydetti.

Bu ödemelerin toplamının 1 milyon 200 bin YTL olduğunu kaydeden Dizdaroğlu, aynı raporda, işlemlerin üst komisyon tarafından bir kez daha değerlendirilmesinin ve bankanın geri alması gereken para varsa bunun tahsil edilmesi, ödenmesi gereken meblağ varsa bunun ödenmesinin istendiğini kaydetti.

Dizdaroğlu, ''Bu rapordan bir gün sonra Kemal Sunal'ın varislerine 1 milyon 200 bin YTL tutarında bir ödeme daha yapılıyor. Bunun kaynağını ve sebebini öğrenmek istiyorum. Bu şekilde hak sahiplerine ikinci kez ve haksız ödeme yapılmıştır. Bu da benim zimmetime geçirdiğim şeklinde gösterildi'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Dizdaroğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Davanın iddianamesinde, Dilek Dizdaroğlu'nun, 30 Ekim 2002 ile 29 Kasım 2002 tarihleri arasında, 126 kişinin hesabından toplam 6 milyon 117 bin 764 YTL, 35 bin Avro ve 23 bin 204 doları zimmetine geçirdiği öne sürülüyor.

Dizdaroğlu hakkında 4389 sayılı Bankalar Kanunu'nun 22/3. maddesi uyarınca ''nitelikli zimmet'' suçundan 6 yıldan 12 yıla kadar ağır hapis cezası istenen iddianamede, bankanın uğradığı zararın da sanığa ödettirilmesi talep ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler