''Yalnızca Alex'e güvenemeyiz"

Fenerbahçe'nin ligde son haftalardaki kötü gidişini değerlendiren teknik direktör Christoph Daum, maçlarda hücuma çıkarken takım halinde daha etkili organizasyonlar yapmaları gerektiğini belirterek, ''Yalnızca Alex'e güvenemeyiz. Çünkü onun da gücü bir yere kadar'' dedi.

Yayınlanma: 08.12.2009 - 21:51
Abone Ol google-news

Alman teknik adam, Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan ''Teknik Analiz'' programında, sarı-lacivertli takımın gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Takım olarak hareket ederek başarıyı yakalayabileceklerini ifade eden Daum, ''Öncelikle, tüm ruhumuzla mücadele edersek başarılı olacağımıza inanıyorum. Bir başka problemimiz, defansımızın çok basit goller yemesi. Bunu takım olarak düzeltmeliyiz. Atağa çıkarken hep beraber ve daha etkili organizasyonlar yapmalıyız. Yalnızca Alex'e güvenemeyiz. Çünkü onun da gücü bir yere kadar. Bütün takım hep beraber hareket etmeliyiz ve birbirimize yardımcı olmalıyız'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin, kazanılan ya da kaybedilen bir maçtan çok daha büyük bir değer olduğunu kaydeden Daum, ''Sorunlarımızı analiz ettik, problemlerin ne olduğunu biliyoruz ve bir an önce problemleri çözüp sonuca gideceğiz. Sezonun ilk yarısının bitmesine ligde iki maç var. Amacımız, bu maçlardan en iyi puanları almak ve devre arasında daha iyi çalışarak asıl hedefimiz olan lig sonunda mutlu sona ulaşmak. Bunu taraftarımızın desteği ile başaracağız'' şeklinde ifadeler kullandı.

Başarıya giden yoldan saptıklarını belirten Christoph Daum, sezonun ilk maçlarında ortaya koydukları mücadele ve kazanma azmini son maçlarda sahaya yansıtamadıklarını, saha dışında da kabul edilemeyecek davranışlar ortaya koyduklarını dile getirdi.

Daum, ''Bazı şeyleri belki de yeterince ciddiye almadık. Saha içinde ve saha dışında bir Fenerbahçeli futbolcuya yakışmayacak davranışlarda bulunduk. Sonuçta, istemediğimiz başarısız sonuçlar aldık'' dedi.

Disiplin kurallarına uymayan futbolcularla konuştuklarını ve bu futbolculara bazı yaptırımlar uygulayacaklarını bildiren Daum, futbolcuların, işlerini en iyi şekilde yapmaları ve Fenerbahçe için 24 saat çalışmaları gerektiğini söyledi.


''Artık 25 saat çalışacağım"

Başarı için çok çalışmak gerektiğini kaydeden Alman teknik direktör, ''Ben Fenerbahçe için günde 24 saat çalışıyordum. Artık 25 saat çalışacağım. Böyle çalışarak Fenerbahçe'nin layık olduğu başarılara ulaşabiliriz. Futbolcularıma örnek olmaya çalışıyorum, onlardan da böyle çalışmalarını bekliyorum'' diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun başarı için kendilerine gerekli ortamı sağladığını anlatan Daum, şöyle devam etti:
''Tüm dünyada etkili olan ekonomik anlamdaki zorluklara rağmen başkanımız ve yönetimimiz bize en iyi imkanları sağlıyor. Bu çok önemli bir ayrıntı ve futbolcular bunun bilincinde olmalı. Taraftarımız da iyi günde, kötü günde, her zaman bize destek veriyor. Aslında başarı için tam anlamıyla uygun ortam var. Başkanımızın desteği son derece mükemmel. Takımımız bunun karşılığını başkanımıza sahadaki performansıyla vermeli. Son dönemde ligde gösterdiğimiz kötü performans için taraftarımızdan özür dilemeliyiz. İnanıyorum ki yine hep beraber çok güzel günler göreceğiz.''


''Asıl ekmeğimizi Süper Lig'den kazanıyoruz"

UEFA Avrupa Ligi'ndeki durumlarının iyi olduğunu hatırlatan Fenerbahçe Teknik Direktörü ''Bizim için Süper Lig çok önemli, Avrupa Ligi bayram. Biz asıl ekmeğimizi süper ligden kazanıyoruz. Biz kendi ligimizde başarılı olamazsak önümüzdeki sezon Avrupa'ya gidemeyiz. Bunu biliyoruz ve düşünce tarzımızı bu gerçeğe göre belirliyoruz. Eğer Avrupa Ligi'ndeki mücadeleyi Turkcell Süper Lig'de de gösterirsek, başarılı olacağımıza inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Ankaragücü ile hafta sonu seyircisiz yapacakları maçın hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini, bu maçtan 3 puan almaları gerektiğini ve bunun için gerekli mücadele ve azmi sahaya yansıtacaklarını anlatan Daum, ''Maçın seyircisiz olması önemli bir dezavantaj, ama bu atmosfere alışabilmek için sahamızda bir antrenman yapacağız. Sessizliğe alışmalıyız. Taraftarımız yanımızda olamasa da belirli bir atmosferi biz yaratmalıyız'' dedi.


''Aykut, Türkiye'nin en iyi sportif direktörü olabilir"

Sportif direktör Aykut Kocaman ile uyumlu bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü, Kocaman'ı överek şunları söyledi:
''Aykut Kocaman gerçek bir futbol uzmanıdır. Bunu kendi aramızda yaptığımız toplantılarımızda görüyoruz. Aykut Kocaman çok iyi bir karaktere sahip. O bana saygı duyuyor ve ben de ona saygı duyuyorum. Fenerbahçe'ye geldiğim zaman kulübüme destek olmak için geldiğimi söylemiştim. Şimdi Aykut Kocaman'a da destek olmam gerektiğini biliyorum ve sonuna kadar ona görevinde destek vereceğim. O Türkiye'nin en iyi sportif direktörü olabilir. Aykut Kocaman Fenerbahçe için büyük bir şanstır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler