Çin'de bozuk mama : 3 bebek öldü

Çin Sağlık Bakanı Çen Cu, bozuk mama yüzünden ölen bebeklerin sayısının 3'e çıktığını, hastalanan bebek sayısınınsa 6244'e yükseldiğini açıkladı. Bakan Çen, skandalın boyutlarının genişlediğini, skandalın ilk çıktığı Sanlu firmasının yanı sıra aralarında Çin'in en büyük mama firmasının da bulunduğu 3 şirketin ürünlerini toplatmaya başladığını belirtti.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 07:27
Abone Ol google-news

Çin'de bozuk mama yüzünden ölen bebeklerin sayısı 3'e çıktı. Sağlık Bakanı, hasta çocuklardan 258'inin akut böbrek yetmezliğinden mustarip olduğunu da ifade etti.

Firmalara süt tedarik edenlerin, sütün protein oranını yüksek göstermek için yasak olan melamin maddesini süte eklediği sanılıyor.

Bu arada skandalın ortaya çıktığı Sanlu firmasının Genel Müdürü Tian Wenhua'nın işten atıldığı bildirildi. Tian'ın komünist partideki görevinden de olduğu belirtildi.

Ayrıca Sanlu firmasının bulunduğu Hebei'deki yerel yönetimden 4 kişinin de işlerine son verildiği, işten atılanlar arasında Tarımsal Üretim Dairesi Başkanı, Gıda ve İlaç İdaresi Büro Şefi ve kentin Kalite ve Teknik Teftiş bürosu şeflerinin bulunduğu
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler