Norveç, Amazon'a yardım edecek

Norveç, Amazon yağmur ormanlarının korunması için Brezilya'ya 2015 yılına kadar 1 milyar dolar yardım yapacak. Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada Amazon ormanlarının yok olmasını önlemenin, sera gazı emisyonunun azaltılmasının en büyük, çabuk ve ucuz yolu olduğunu vurgulayadı.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 07:46
Abone Ol google-news

Norveç, Amazon yağmur ormanlarının korunması için Brezilya'ya 2015 yılına kadar 1 milyar dolar yardım yapacak.

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, ormanın yok olmasını önlemenin, sera gazı emisyonunun azaltılmasının en büyük, çabuk ve ucuz yolu olduğunu vurgulayarak, Brezilya'nın bu yöndeki çabalarının küresel ısınmaya karşı son derece önemli olduğunu belirtti.

Brezilya'ya bu yıl 21 milyon, gelecek yıl 210 milyon dolar verecek olan Norveç, taahhüt ettiği yardımın tamamını, amaca hizmet edildiğinin açıkça belgelenmesi halinde yapacak.

Norveç, kerestecilerle çiftçileri ağaçları kesmemeye ikna etmek, bilimsel ve teknolojik projelere mali kaynak sağlamak amacıyla Brezilyalı yetkililer tarafından kurulan fona yardım taahhüt eden ilk ülke oldu.

Bu arada Brezilya Çevre Bakanı Carlos Minc, Japonya, Almanya, Güney Kore ve İsviçre'nin de yardım yapmayı planladığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler