Silahların önlenmesi için seminer

Dışişleri Bakanlığı'nda bugün ve yarın, İhracat Kontrolü ve Bağlantılı Sınır Güvenliği (EXBS) ile kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi konusunda bir seminer düzenlenecek. Seminerin Türkiye ile ABD arasında imzalanan ve yürürlüğe giren "Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Önlenmesi Amaçlarına Yönelik Yardım Sağlanmasının Kolaylaştırılması İçin İşbirliğine İlişkin Anlaşma" çerçevesinde yapılacağı bildirildi.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 08:05
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığında'nda yapılacak seminere; Türk Silahlı Kuvvetleri, ilgili bakanlık, müsteşarlık ve kurumlardan yetkililer ve ABD kurumlarından temsilciler katılacak.

Bakanlık açıklamasında, seminerde etkin ihracat kontrollerinin öneminin vurgulanmasının ve Türkiye ile ABD arasında kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi alanındaki işbirliğinin ele alınmasının amaçlandığı kaydedilerek, şöyle denildi:

"Seminer, Türkiye'nin kitle imha silahlarının ve onları fırlatma vasıtalarının yayılmasının önlenmesine ve etkin uluslararası işbirliğine verdiği önemin bir göstergesini oluşturmaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon