"Allah'a küfrettiği" gerekçesiyle idam mahkumu

Suudi Arabistan'da ''Allah'a küfrettiği'' gerekçesiyle idama mahkum edilen Türk berber Sabri Boğday'ın eşi Muazzez Boğday, ''Kral Abdullah'tan Ramazan Bayramı'nda af bekliyoruz'' dedi. Boğday, geçen yıl mart ayında Suudi Arabistan'da iş yeri komşusuyla kavga ettiğinde Allah'a küfrettiği iddiasıyla tutuklanmış ve ölüm cezasına çarptırılmıştı.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 09:35
Abone Ol google-news

Suudi Arabistan'da ''Allah'a küfrettiği'' gerekçesiyle idama mahkum edilen Türk berber Sabri Boğday'ın Hatay Samandağ ilçesinde yaşayan eşi Muazzez Boğday, ''Kral Abdullah'tan Ramazan Bayramı'nda af bekliyoruz'' dedi.

Boğday, yaptığı açıklamada, eşinin 18 aydır Cidde'de cezaevinde tutuklu bulunduğunu, 30 Nisanda kendilerine idam cezasının tebliğ edildiğini, temyiz mahkemesine 3 ay önce başvurmalarına karşın bir sonuç alamadıklarından yakındı.

Dini bayramlarda Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud'un cezaevinde bulunanlar için ''af'' çıkardığını belirten Boğday, şöyle devam etti:

''Eşim komşusuyla tartışırken Allah'a küfrettiği gerekçesiyle 18 aydır haksız yere cezaevinde kalıyor. Eşim, dinine bağlı, asla Allah'a küfretmeyen hatta küfür edenlere kızan birisi. İftiraya uğrayan eşimle ilgili temyiz mahkemesine başvurduk. Ancak, yaklaşık 3 aydır sonuç alamadık. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Kral Abdullah ve diğer yetkililerle eşimin affedilmesi için hem telefonla görüştükleri hem de yazılar gönderdiklerini duyduk. Ancak, şu ana kadar ciddi bir gelişme olmadı. Tek umudumuz, Kral Abdullah'ın Ramazan Bayramı'nda çıkaracağı af olacak. Eşimin cezaevinde psikolojisi bozuldu. Uzun ve belirsiz bekleyiş ailece perişan etti.''

Boğday, İskenderunlu berber Ersin Taze'ye de benzer suçlamada bulunulduğunu, ancak Ersin Taze'nin serbest bırakıldığını, umudunu kaybetmediğini de sözlerine ekledi.

 

Ağabey Boğday; "Kardeşimin Hatay'a döneceğini umuyorum."

Sabri Boğday'ın Medine'de lokantacılık yapan ağabeyi Tahsin Boğday da, kardeşiyle 2 ay önce cezaevinde görüştüğünü söyledi. Kardeşine sürekli moral verdiğini belirten Tahsin Boğday, şunları kaydetti:

''Cezaevi koşullarında kimsenin mutlu olması mümkün değil. Orada her cuma günü görüş var. Aramızda 400-450 kilometre uzaklık olmasına rağmen ziyaretine gidiyorum.Çünkü bizlere ihtiyacı vardı. Gerçekten bu olay çok uzadı. Ayrıca, kardeşim iftira ve haksızlığa uğradı. Adalete güveniyoruz. Bu nedenle kardeşimin yakın zamanda Hatay'a döneceğini umuyorum. Ancak, yetkililerin de bu konuyu sürekli gündemde tutmaları gerekiyor. Başta annem olmak üzere tüm aile belirsizlikten dolayı yataklara düştüler. Bayramda af olabilir. Umutla bekliyoruz.''

Sabri Boğday, geçen yıl mart ayında Suudi Arabistan'da berberlik yaptığı sırada iş yeri komşusuyla kavga ettiğinde Allah'a küfrettiği iddiasıyla tutuklanmış ve ölüm cezasına çarptırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler