Devlete 100 bin YTL'lik dava açtı

Antalya'da 3 yıl önce suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanıp 11 ay cezaevinde kalan ve Antalya Adliyesindeki mübaşirlik görevinden ihraç edilen Musa Nurlu, beraat edince Maliye Bakanlığı aleyhine maddi ve manevi 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 10:15
Abone Ol google-news

Adalet Bakanlığı Kundu Sosyal Tesislerindeki 15 yıllık görevinin ardından, 2003 yılında Antalya Adliyesinde mübaşir olarak görevlendirilen Musa Nurlu, Antalya'da 2005 yılının Kasım ayında, ''suç örgütü kurarak hırsızlık yapıldığı'' iddiasıyla düzenlenen ve ''Serdarlar çetesi'' olarak bilinen gruba yönelik operasyon kapsamında tutuklandı.

Suç örgütünün üyelerinden biriyle yaptığı telefon görüşmesi nedeniyle ''suç örgütü üyesi'' olduğu iddiasıyla 11 Kasım 2005'te tutuklanan Musa Nurlu, Antalya E Tipi Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi'ne konuldu. Burada 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Musa Nurlu'nun yargılanması, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yaklaşık 3 yıl devam etti. Musa Nurlu, yargılama sürerken mesleğinden ihraç edildi, ancak bir süre sonra da delil yetersizliği gerekçesiyle beraat etti.

 

''Haksız tutuklama" gerekçesiyle devlete dava açtı

Musa Nurlu, beraatinin ardından hukuki mücadele başlatarak, ''haksız tutuklama'' gerekçesiyle Maliye Bakanlığı aleyhine tazminat, Antalya 2. İdare Mahkemesi'ne de ''göreve iade'' davası açtı.

Musa Nurlu, avukatı Mustafa Murat Bilgin aracığıyla Antalya Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine verdiği dilekçesinde, ''haksız tutuklama'' gerekçesiyle tutuklu kaldığı 11 Kasım 2005 ve 11 Ekim 2006 tarihinden itibaren kendisine yasal faiziyle ile birlikte 50 bin YTL'si manevi, 50 bin YTL'si maddi, 100 bin YTL tazminat ödenmesini talep etti. Maliye Bakanlığı aleyhine açılan davanın dilekçesinde, Musa Nurlu'nun tutukluluğunun 11 ay sürdüğü ve ''haksız tutuklanmasıyla'' kişi hürriyetinin mahrum bırakıldığı savunuldu.

Nurlu'nun avukatı Bilgin, tazminat talebine ilişkin sonuç elde edememeleri halinde davayı AİHM'ye taşıyacaklarını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler