Marmaris'te barınak tartışması

Muğla'nın Marmaris ilçesinde hayvanseverler, Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki köpeklerin kötü şartlarda yaşadığını ve yarısından fazlasının toplu halde şehir dışına bırakıldığını iddia etti.

Yayınlanma: 10.12.2009 - 14:21
Abone Ol google-news

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Suna Ak, bir grup hayvanseverle birlikte Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne gelerek incelemede bulunmak istedi. Barınaktaki köpekleri saymak istediklerini söyleyen hayvanseverler, izin verilmemesi üzerine Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gökovalı ve Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürü Veteriner Ünsal Paşalı ile tartıştı.

Suna Ak, gazetecilere yaptığı açıklamada, barınakta olması gereken hayvanların Hisarönü ve Orhaniye köylerinde, Yalancıboğaz mevkisinde görüldüğü bilgisini aldıklarını belirtti.
Önceden barınakta yaklaşık 300 köpek bulunduğunu savunan Ak, ''Şu anda 100 köpek ancak var. Yetkililer 150 köpek olduğunu söylüyor. İçeri girip sayım yapmamıza izin vermediler'' dedi. Ak, ''Hayvanlar yasa gereği kısırlaştırılmış ve bırakılmış ama içlerinde 3-5 yıldır burada yaşayan köpekler, sakatlar, uyuz tedavisi görenler vardı. Köpekler bulundukları yere değil, toplu halde şehir dışına ve ormanlık alanlara bırakılmış'' diye konuştu.
 

'Yasa gereği aldığımız yere bırakıyoruz'

Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürü Paşalı ise hayvanseverlerin iddialarının doğru olmadığını savundu. İlgili kanun maddesi gereğince barınağa getirilen hayvanların gerekli uygulamalar yapıldıktan sonra alındıkları yere bırakıldığını ifade eden Paşalı, şunları kaydetti: ''Veteriner muayenesinden sonra, hayvanların dışarda yaşayabileceği uygun görüldükten sonra getirildikleri mahalleye bırakılmıştır. Şu ana kadar yaklaşık 34 hayvan bırakıldı. Bu hayvanların gerekli muayenesi yapıldı, kuduz aşısı vurulup kısırlaştırma işlemi gerçekleştirildi.'' Hayvanseverler, barınaktaki köpekleri saymak üzere yeniden geleceklerini belirterek, merkezden ayrıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon