Rusya'dan NATO'ya sert tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer'in Gürcistan'a yaptığı ziyareti ve NATO'nun buradaki toplantısında alınan kararları sert bir dille eleştirdi. Bakanlıktan gelen açıklamada, NATO ile Gürcistan arasındaki ilişkileri daha yüksek seviyeye getirme girişimlerinin, Tiflis'i yeni maceralara teşvik edeceğini belirtti.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 15:46
Abone Ol google-news

Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer'in Gürcistan'a yaptığı ziyareti ve NATO'nun buradaki toplantısını sert dille eleştirdi.

Toplantının sonucunda alınan kararların soğuk savaş döneminde kullanılan "dost-düşman refleksinin" yeniden etkin olduğunu gösterdiği belirtilen açıklamada, NATO'nun Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin uzun yıllar süren sorunu silah zoruyla çözme girişiminden ders almak yerine Saakaşvili'nin dezenformasyon kampanyasına açık destek verdiğinin görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, NATO ile Gürcistan arasındaki ilişkileri daha yüksek seviyeye getirme girişimlerinin Tiflis'i "yeni maceralara teşvik etme dışında hiçbir şeyle değerlendirilemeyeceği" belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

"Gürcistan ile diyaloğun Saakaşvili ile daha etkili çalışmayı getireceği yönünde yapılan vaatleri çok iyi hatırlıyoruz. Ancak bu çalışmaların onu (Saakaşvili) hangi aşamaya getirdiği herkes tarafından bilinmekte. Toplantının ardından NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer'in Gori'yi ziyaret etme teklifi Gürcistan tarafından kabul edilmiştir. Bu eylemin Rusya karşıtı olduğu açıkça görülmektedir. Maalesef ağustos ayı başında meydana gelen olayların gerçek durumunu görmek için (Scheffer'ın) programında Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'yi ziyaret etme öngörülmemiştir. Burada (Tshinvali) Gürcistan ordusu tarafından gece saatlerinde sivil insanların kurşunlamasının sonuçlarını bizzat görebilirdi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler