Bin 500 gence iş müjdesi

Turkcell Akademi, İŞKUR işbirliğiyle sektöre nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Erzurum'da İŞKUR'a kayıtlı 1.500 genci eğiterek, başarılı olanlara istihdam imkanı sağlayacak.

Yayınlanma: 11.12.2009 - 13:51
Abone Ol google-news

Turkcell "İnsana yatırım" vizyonundan yola çıkarak sektöre nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla İşkur işbirliği ile yeni bir eğitim projesine başladı. İşkur Genel Müdürü Namık Ata ve Turkcell İş destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş'ın katılımıyla bugün Ankara Rixos Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında projenin içeriği ve kapsamı açıklandı.

Proje kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Diyarbakır'da yaşayan, İŞKUR'a kayıtlı, 21-35 yaşları arasındaki adaylar arasından seçilecek kişilere üniversitelerle birlikte eğitimler verilecek. İstanbul, Ankara ve İzmir'de başvurular sonucu seçilecek 500 kişiye İstanbul ve Ege Üniversitesi ve Turkcell Akademi Eğitmenleri tarafından perakende, pazarlama, satış, hizmet ve teknoloji konularında sınıf içi, e-learning ve uygulamalı olarak 154 saatlik eğitim verilecek. Erzurum ve Diyarbakır'da da 1000 kişiye çağrı merkezinde hizmet konusunda uzmanlaştırmak üzere eğitimler verilecek. Eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin bir bölümü ihtiyaca göre Turkcell bayi, satış kanalları ve çağrı merkezlerinde istihdam edilecek.
 

'İş bulma olanaklarını yükseltmeyi amaçlıyoruz'

Turkcell İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş basın toplantısında yaptığı konuşmada,"insanların yetiştirilmesi mevcut eğitim sisteminin olduğu kadar kurumların da sorumlulukları arasındadır. Proje ile henüz iş bulamamış gençlerimizi kendilerini bekleyen iş hayatına daha donanımlı olarak hazırlanmayı ve iş bulma olanaklarını yükseltmeyi amaçlıyoruz." dedi.
 

'İşsizlik dünyanın en önemli sorunlarından'

İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata ise, işsizlik sorununun dünyanın en önemli sorunları arasında olduğunu belirterek, bu sorunla mücadele etmenin en etkili yollarından birisinin de işgücüne nitelik kazandırmaktan geçtiğini kaydetti. Ata bu projeyle eğitim alan gençlerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılmış olacağına dikkat çekerek, gençlerin iş piyasasında geçerli bir meslek kazanmış olacaklarını ifade etti. Bir yıl süresince 160 bin gencin istihdamını kolaylaştırmak için eğitim çalışmaları yaptıklarını bildiren Ata, imkanları seferber etmenin işsizler ve piyasalar için önemli olduğunu vurguladı.
 

Katılım şartları

Meslek yüksek okulu mezunu ya da 2 yıl hizmet/satış deneyimli lise mezunu olan, 21-35 yaş arasında olma şartı aranan adaylar, İŞKUR'un web sitesinden (www.iskur.gov.tr) başvuru yapabileceklerdir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler