SHP'den "Yerel Yaşam" programı

SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yula, ''Türkiye'de yoksulluğu yenmeden demokratik, laik cumhuriyetin korunamayacağını'', iktidara geldiklerinde uygulamayacakları ''Yerel Yaşam Programı'' ile muhtaç ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı ve destekte bulunacaklarını bildirdi.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 11:34
Abone Ol google-news

SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yula, Adana İl Başkanlığında ''2009 yerel seçimleri için yerel yaşam programını'' konusunda bilgi verdi.

Bugünkü yerel yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini belirten Yula, ''partimiz yerel yönetimlerde iktidara geldiğinde plansız, rantçı, gizli kapaklı, vurdum duymaz, çıkar sağlayan, kontrol dışı, bir adım ötesini göremeyen yönetimlere son verecek'' dedi.Yula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerde yüzde 47 oy aldıktan sonra kendisini milletin hakimi olarak gördüğünü iddia ederek, ''Başbakan milletin ve medyanın hakimi olarak kendini görüyor. Bu durum Türkiye'nin geleceği açısından doğru bir yaklaşım değil'' dedi.

SHP'li yerel yönetimlerle yolsuzluk ve yoksulluğun son bulacağını ifade eden Yula, şunları söyledi:
''Türkiye'de yoksulluğu yenmeden demokratik, laik cumhuriyeti koruyamayız. Bu kapsamda hazırladığımız '2009 yerel seçimleri için yerel yaşam programını' kapsamında, ayda 600 YTL altında geliri olan tüm ailelere eğitim, sağlık, gıda, eşya, yakacak, nakdi ve barınma yardımı yapılacak. Dar gelirlilere, su, otobüs gibi belediye hizmetleri bedelsiz veya indirimli verilecek. Bu ailelerin okula giden çocuklarına ise eğitim bursu sağlanacak. İşsiz gençlimiz için kentlerde özel istihdam projeleri uygulanacak.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler