Naile Akıncı'ya onur ödülü

Resim sanatımızın Cumhuriyetle yaşıt duayeni Naile Akıncı'nın 45. kişisel sergisi önceki akşam Evin Sanat Galerisi'nde açıldı. Açılışta Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektörü Rahmi Aksungur tarafından Naile Akıncı'ya "Akademi ruhunu temsil eden ve Türk sanatına katkıda bulunan en kıdemli akademili kadın" olması dolayısıyla "Onur Ödülü" sunuldu.

Yayınlanma: 12.12.2009 - 14:08
Abone Ol google-news

Açılışa Yaşar Kemal, Neşe Erdok, Mustafa Horasan, MSGSÜ Resim Heykel Müzesi Müdürü Ferit Özşen, MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Zeki Alpan ve öğretim üyeleri Nedret Sekban, Hüsnü Koldaş, eleştirmen Erhan Karaesmenin de aralarında bulunduğu pek çok davetli katıldı. Akıncının ilerleyen yaşına, geçirdiği rahatsızlıklara rağmen yaptığı resimler ve çalışma azmi hayranlık uyandırdı.

Naile Akıncı, son iki yılın çalışmalarının yer aldığı bu sergide daha önce sergilenmiş kimi yapıtlarını yepyeni bir anlayışla yeniden yorumluyor. Sergide, güçlü peyzajların yanı sıra ilk kez sergilediği natürmortlar ve aralarında otoportresinin de olduğu portreler dikkat çekiyor.

1923 yılında doğan Akıncı, 1938’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisine girdi. Nurullah Berk, Şefik Bursalı, Bedri Rahmi Eyüboğlunun öğrencisi oldu. Leopold Levy ve Zeki Kocamemi atölyelerinde çalıştı. İlk kişisel sergisini 1964te açtı. Yapıtları; Japonya, İstanbul, Ankara, İzmir, Bolu Devlet Güzel Sanatlar Resim Heykel Müzelerinin de aralarında bulunduğu sayısız müze ve koleksiyonda yer alıyor. Ulusal ve uluslararası pek çok ödül alan Akıncı, 2003’te MSGSÜnün 120. kuruluş yıldönümünde Ferruh Başağa ile birlikte Onur Ödülüne ve 2005 Sedat Simavi Ödülüne değer görüldü.

Sergi, 9 Ocak 2010a dek Evin Sanat Galerisinde izlenebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler