''İklim adaleti'' yürüyüşü

Birleşmiş Milletler İklim Konferansı'nın yapıldığı Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 67 ülkeden 516 çevre örgütünün organize ettiği protesto gösterilerine, 50 binin üzerinde göstericinin katıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 12.12.2009 - 19:00
Abone Ol google-news

Danimarka ile birlikte tüm kuzey ülkekerinde bugüne dek gerçekleştirilen en geniş kapsamlı ve kalabalık gösteri olduğu bildirilen bugünkü protesto gösterisi, Kopenhag'daki Christiansborg Alanı'nda başladı.

Mavi yağmurluk giyip ellerinde yeşil renkte bayraklar ve üzerlerinde türlü dillerde ''iklim adaleti'' yazan pankartlar taşıyan göstericiler, daha sonra konferansın yapıldığı 7 kilometre uzaklıktaki Bella Center'a doğru yürüyüşe geçtiler.

67 ülkeden 516 çevre örgütünün biraraya gelmesiyle oluşan ''Dünya Dostları'' adını taşıyan örgüt tarafından organize edilen gösteriye katılmak amacıyla 1 haftadan bu yana Kopenhag'da toplanmaya başlayan göstericiler, iklim değişikliğine karşı önlem almayan ülke ve kuruluşları protesto ederek, alternatif bir iklim konferansı düzenlenmesini savunuyor.

Protestocular, yürüyüşe bebek arabalarıyla ve bisikletleriyle de katılırlarken, müzik ve türlü dans gösterilerinin de yapıldığı gösteri sırasında Danimarka polisinin havadan ve karadan güvenliği sağlamak için görev yaptığı bildirildi.

Genelde sakin geçen yürüyüş sırasında taşkınlık yaparak çevreye saldırmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Polise su şişesi ve taş atan 400 kişiden fazla göstericinin de polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

 

BEYOĞLU'NDA KÜRESEL ISINMA EYLEMİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler