Yılbaşı hindisinde yarım porsiyon seçeneği

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, 2008'de Banvit olarak yeni yıl için 90 bin adet hindiyi satışa sunduklarını belirterek, ''Bu sene ise üretim ve satış rakamımızı bir miktar azalttık ve 80 bin adet hindi olarak belirledik'' dedi.

Yayınlanma: 13.12.2009 - 08:29
Abone Ol google-news

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, geçen sene Kurban Bayramı'nın hindi satışlarını negatif olarak bir miktar etkilediğini ifade ederek, bu sene bayram yeni yıla denk gelmese bile ekonomik kriz ve artan üretim maliyetleri nedeniyle hindi satışlarının bir miktar daha gerileyeceğini tahmin ettiklerini kaydetti. Bu yıl hindi üretimlerini azalttıklarını dile getiren Görener, ''2008'de Banvit olarak yeni yıl için 90 bin adet hindiyi satışa sunmuştuk. Bu sene ise üretim ve satış rakamımızı bir miktar azalttık ve 80 bin adet hindi olarak belirledik'' diye konuştu.

Kanatlı et sektöründeki hindi pazarı hakkında bilgi veren Görener, kaydettikleri rakamlara göre hindi satışlarının Aralık ayında artış gösterdiğine dikkati çekerek, ''Yılbaşı hindileri market raflarında bir hafta veya on gün önce yer aldığı için bütün hindi satışlarındaki artış da Aralık ayının son haftası içinde yaşanıyor'' dedi. Görener, 2007 yılında sektör genelinde yaklaşık 35 bin ton olan hindi eti üretiminin, 2008 yılında 30 bin ton civarında gerçekleştiğini dile getirerek, 2009'da bu rakamın biraz daha gerileyeceğini vurguladı. Özellikle artan enerji, nakliye ve yem maliyetlerinin pazarı negatif olarak etkilediğini ifade eden Görener, 2009 yılbaşı sezonu için sektördeki toplam hindi üretiminin ise 250 bin adet civarında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.
 

'Küçük aileler için yarım hindi'

Ömer Görener, 2008'den bu yana yaşanan global ekonomik krizin hindi satışları üzerinde etkisini de değerlendirerek, tüketimin, ülkelerin gıda ve protein tüketimi, gelir grupları ve yaşam standartlarına göre farklı olarak etkilendiğinin altını çizdi. Ekonomik krizin genel anlamda tüketicilerin alım gücüne, tercihlerine ve mutfak harcamalarına olumsuz etki ettiğini dile getiren Görener, ''Bu paralelde hindi talebinin bir miktar azalacağını ve satışları da negatif olarak etkileyeceğini öngörüyoruz'' dedi. Görener, Banvit olarak tüketicilerin beğenisine bütün ve yarım hindi olmak üzere iki alternatif sunacaklarına dikkati çekerek, bütün hindiyi daha kalabalık aileler için üretirken, daha küçük aileler için de yarım hindi seçeneği sunacaklarını ifade etti.
 

'Hindinin piştiğini haber veren özel bir termometre'

Her iki ürünün de vakumlu ve özel ambalajlar içerisinde satışa sunulduğunu anlatan Görener, ''Ayrıca hindinin piştiğini haber veren özel bir termometre, pişirme torbası ve farklı tariflerden oluşan bir de kitapçık hediye ediyoruz'' dedi. Görener, tüm Türkiye'de yaygın bir satış ve dağıtım ağlarının mevcut olduğunu Ancak İstanbul, İzmir, Ankara gibi nüfus ve tüketim yoğunluğu büyük kentlerde hindi tüketiminde daha yüksek miktarlarda bir satış grafiği yakaladıklarını kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler