"Meme kanseri konusunda eğitim"

Nevşehir'de Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında, Sabancı Vakfı'nca desteklenen ''Kadınların Meme Kanseri Konusunda Eğitimi'' konulu proje tanıtıldı. Proje tanıtım toplantısında katılımcılara meme kanseri ve tedavi yolları konusunda bilgiler verildi.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 13:34
Abone Ol google-news

Kadınların meme kanseri konusunda eğitimini kapsayan projenin tanıtım toplantısı, Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Projeye Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nun yanı sıra Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Müftüsü Ramazan Çortul, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım, İl Dernekler Müdürü Yakup Yavuzkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Nevşehir Temsilcisi Orhan Çalık'ın da katıldı. Proje tanıtım toplantısında katılımcılara meme kanseri ve tedavi yolları konusunda bilgiler verildi.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Birleşmiş Milletler'in kadın ve kız çocuklarının insan haklarının korunması ve geliştirilmesi çalışması kapsamında Türkiye'de 6 pilot ilden birisinin Nevşehir olduğunu anımsattı.
''Bir ortak program var. Bunu BM, İçişleri Bakanlığı ile müşterek yürütüyor. Sabancı Vakfı da parasal destek veriyor'' diyen Hacımustafaoğlu, özellikle son 2 yıl içinde Nevşehir'de kadın derneklerinin ya da kadına yönelik eğitim programlarının yer aldığı 15 civarında proje uygulandığını bildirdi.

Uygulanan projelere örnekler veren Vali Hacımustafaoğlu, ''Avanos ilçemizde 'Kadının Yaşamda Yükselişi Projesi', Hacıbektaş ilçemizde 'Kadın Girişimcilere Destek Projesi', Kaymaklı beldemizde 'Kadınların Karar Mekanizmalarına Katılımı Projesi', Nevşehir'de kadınların eğitimine yönelik yapılan projelerden sadece birkaçı. Kaymaklı beldemizde halen devam etmekte olan kadınlarımıza yönelik birkaç proje daha var. İlimizde özellikle son yıllarda yapılan çok güzel şeyler olduğunu görüyoruz. Kadınların eğitilmesi, sivil toplum örgütlerinde, yerel yönetimlerde daha çok görev almaları konusunda başarılı çalışmalar var. Bunu yürüten Nevşehir ilimiz, oldukça takdir edilecek önemli bir mesafe alındı. İnsanların en değerli hazinesi sağlıklarıdır. Sağlıklı olmak için de bilinçli olmak gerekiyor. Bunun yolu da sadece eğitimden geçiyor'' dedi. Daha sonra projenin başlıca ortağı olan Nevşehir Kadın Derneği'nin Başkanı Dilek Güven, ''Kadınların Meme Kanseri Konusunda Eğitimi'' projesi konusunda bilgiler vererek, proje kapsamında yapılacak eğitim çalışmalarını anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler