Üzmez hakim karşısına çıktı

14 yaşındaki kıza "cinsel istismarda bulunduğu" iddiasıyla tutuklanan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'in yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı.Bursa'da görülen davaya 14 yaşındaki B.Ç., pedagoglar eşliğinde getirildi.Üzmez'i duruşmada Bursa ve İstanbul'dan dört avukat savundu. Duruşma 28 Ekim gününe ertelendi, sanıkların tahliye talepleri ise kabul edilmedi.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 13:39
Abone Ol google-news

Vakit gazetesi yazarı  Hüseyin Üzmez'in, kendisinden 62 yaş küçük olan kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmas bugün yapıldı.

Bursa Adliyesi'nde yapılan duruşmaya  takım elbise ile gelen Üzmez, Basın mensuplarına el salladı ve "Allah'ın izniyle bu davadan beraat edeceğim" dedi.

Bursa 4.Ağır Ceza Mahkemesi, yurtta koruma altında olan 14 yaşındaki  B.Ç.'nin  ilk duruşmada ifade vereceği için gizlilik kararı alarak davayı basın mensuplarına kapattı. Duruşmaya Üzmez'in eşi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden 2  pedagog da  katıldı.

Üzmez, kimlik ve adres tespitini yapmak için kendisine yöneltilen soruları yanıtlamadı. Söylenenleri anlamadığını belirten Üzmez, "Kulaklarım iyi duymuyor" deyince, mahkeme heyeti tarafından kürsünün yakınına çağrıldı. Açık adresini bildiren Üzmez, yöneltilen sorular üzerine, gazeteci yazar olduğunu, bir dönem avukatlık yaptığını, aylık gelirini ise eşi aldığı için tam olarak bilmediğini fakat en az 1500 YTL olduğunu gayri menkullerinin bulunduğunu belirtti.

Üzmez'den gazozlu savunma

Hüseyin Üzmez mahkemede verdiği ifadede, soruşturma aşamasında daha önce söylediklerini kabul etmedi. Üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyen Üzmez, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Mağdure İstanbul'da yanıma geldiği zaman da kendisini hiç bir zaman görmedim, cinsel istismarda bulunmadım. Ayrıca yine mağdureye yönelik Mudanya'da işlediğim iddia olunan cinsel istismar suçlamasını kabul etmiyorum. Ben mağdureyi ve ailesini tanıyorum. İnegöl'de buluşup lokantaya gitmiştim. Ben meşhur ve tanınmış bir kişi olduğumdan herkes beni tanır, selamlaşır, sarılıp öper. Özdilek Alışveriş Merkezi'nde yemeğe gittiğimde, tanımadığım kişiler istememe rağmen bana gazoz içirdiler. Hatta yediğimiz yemeğin parasını da ödediler. Gazozu içtikten sonra benim midem bulandı. Rahatsızlandım. Daha sonra B.Ç, annesi Livaze ve ben Mudanya'ya gittik. Ben eve gelince ikisini lokantaya gönderdim. Saat 19.00'da yanlarına geleceğimi söyledim. B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunmadım" dedi.

 
Anne Livaze Ç. suçlamaları kabul etmedi
 
Mahkemede kızına cinsel istismarda bulundurmak suçundan yargılanan Livaze Ç. yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Hüseyin Üzmez'in İstanbul'daki evine kızıyla gittiklerini, Üzmez'in kızı ile yalnız kalmadığı gibi kızının bu konuda kendisine şikayett bulunmadığını belirten Livaze Ç., yakalandıkları gün Üzmez'in Mudanya'daki evine gittiklerini, burada 20 dakika birlikte kaldıktan sonra, Üzmez'in kendilerini lokantaya gönderdiğini lokantada yanlarına gelince polis tarafından yakalandıklarını bildirdi.

B.Ç. de  Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarıyla karşılaşmadığını, annesinin suçsuz olduğunu söyledi. Annesiyle Üzmez'in İstanbul'daki evine gittiklerinde iddia edildiği gibi cinsel istismarla karşılaşmadığını belirten B.Ç.,"Daha önceki soruşturmalarda verdiğimi ifadeleri kabul etmiyorum. Sanıklardan şikayetçi değilim. Davaya katılmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

B.Ç.'nin ifadesinden sonra söz alan  Üzmez ise, "Bugün tarihi bir gün. Suçu işlemediğime inanan bütün dünya bu kararı bekliyor. Allah'ın izniyle davadan beraat edeceğim" dedi.

Yaklaşık 40 dakika süren yargılama, tanıkların dinlenmesi, eksik evrakların beklenmesi için 28 Ekim gününe ertelenirken, sanıkların tahliye talepleri ise kabul edilmedi.
 
 
Telefon kayıtları Üzmez'i yakalatmıştı

Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, bir ihbar üzerine kendisinden 63 yaş küçük olan kız çocuğuna cinsel taciz suçlamasıyla gözaltına alınmış, 26 Nisan tarihinde çıkartıldığı Mudanya adliyesinde küçük kızın annesi Livaze Ç. ile birlikte tutuklanarak, cezaevine konulmuştu. Savcılık tarafından hazırlanan iddianameye göre Üzmez'in, yakalandığı gün Mudanya'daki evinde B.Ç. ile yalnız kalmak için namaz kılacağını bahane ederek, anne Livaze Ç.'yi bankaya gönderdiği ve daha sonra B.Ç.'nin uyurken üzerindeki battaniyeyi kafasına kadar çekip, cinsel organını öpüp okşadığı ardından banyoya gidip abdest aldığı belirtilmişti. Bursa Polisi tarafından düzenlenen operasyonda, 14 yaşındaki B.Ç ile birlikte yakalanan Üzmez ve B.Ç.'nin annesi Livaze Ç. tutuklanırken, B.Ç.'nin babası Bekir Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, kız çocuğu ise devlet tarafından koruma altına alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler