Apple, Nokia'ya patent davası açıyor

ABD merkezli bilgisayar şirketi Apple, cep telefonu sektöründe dünyanın en büyük şirketi Nokia'ya patent davası açmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 15.12.2009 - 12:05
Abone Ol google-news

Fransa'da yayımlanan Le Monde gazetesindeki habere göre Apple, Nokia'nın, Apple markalı 13 teknolojisini yaşadışı kullandığı iddiasıyla Finlandiyalı şirkete dava açacak.

Apple'ın Nokia'ya dava açmaya hazırlanması, Nokia'nın 22 Ekim'de Apple aleyhine patent hırsızlığı iddiasıyla açtığı davada Apple Iphone'larda Nokia teknolojilerini kullandığı iddiasına karşılık verme ve patent ihlalleri olarak değerlendiriliyor.

Nokia, Apple IPhone'u, GSM, UMT ve LAN gibi veri transferinde ve transfer güvenliğinde kullanılan en önemli 3 teknolojisinde 10 farklı patenti izinsiz kullanmakla suçlamıştı.
Küresel cep telefonu piyasasının yüzde 38'ine hakim olan Nokia, 2007 yılında Apple'ın iPhone'u piyasaya sürmesiyle zor dönemler geçirdi. Nokia'nın cep telefonu piyasasındaki payı bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 35'e geriledi.

Nokia, 2009'un ikinci çeyreğinde 9,3 milyon adet cep telefonu satarken, üçüncü çeyrekte bu rakam 8,9 milyon adete düştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler