Gürkan: GS'ye karşı şansımız az

Futbola Grasshoppers altyapısında başlayan 34 yaşındaki Gürkan Sermeter, yarın Galatasaray'a rakip olacak Bellinzona'nın Türk yıldızı. Ünlü futbolcu, "Bu yıl Galatasaray çok iddialı bir takım kurdu. Bana göre UEFA'da final oynamaması için hiçbir sebep yok" diye konuştu.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 16:23
Abone Ol google-news

"Çocukluğumdan bugüne dek benim renklerine gönül verdiği takım Galatasaray'dır. Bu eşleşmeye en çok sevinen kişi ben oldum. Kura sonrası herkes mesajlar çekti ve benden bilet ayarlamamı istediler. Annem ve babam Türkiye'de ve rövanş maçında Ali Sami Yen'de olacaklar" Bu sözler; Galatasaray'ın yarın UEFA Kupası 1. turunda karşılaşacağı Bellinzona'nın Türk futbolcusu Gürkan Sermeter'a ait…

Yarın Galatasaray'a rakip olacak Bellinzona'nın Türk yıldızı Gürkan maçla ilgili heyecanını şu şekilde dile getirdi:
 
"Bir Türk takımına karşı oynamak hele de bu G.Saray ise tarifi imkansız oluyor. İki takım arasında önemli bir fark bulunuyor. Bizim kulübün bu yıl transfer bütçesi 2.5 milyon Avro. Biz aslında iki kere dışarıda oynayacağız.  İsviçre'deki Türklerin maça olan ilgisi güzel bir atmosfer yaracaktır. İki takımı teraziye bile koymaya gerek yok. Elbette maçın ve turun favorisi Galatasaray'dır."
 
Futbola Grasshoppers altyapısında başlayan 34 yaşındaki futbolcu, uzun yıllar bu kulübün ve Young Boys'un formasını giymiştir. Buna Luzern ve Aarau deneyimini de katarsak, yaklaşık 14 yıldır İsviçre liginde top koşturan Gürkan'ın şimdiki durağı Bellinzona. Daha önce Grasshoppers formasıyla Real Madrid ve Ajax'a karşı oynadığını söyleyen Gürkan, kendi deyimiyle 34 yaşında futbol hayatının en önemli 90 dakikasına çıkıyor…
 
"Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiğim dönemde gençtim ve fazla süre alamamıştım. Ancak Galatasaray karşılaşması benim için hepsinden de önemli."
 
Bellinzona'ya bu sezon transfer olduğunu anımsatan 34 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, G.Saray karşısında şanslarının çok az olduğunu söylüyor ve devam ediyor: "Biz aslında en büyük sürprizi ön elemede Ukrayna temsilcisi FC Dinopya'ya karşı gerçekleştirdik. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne kalamadığı için üzerinde biraz baskı hissedecektir. Ancak kadrosundaki yıldızlara baktığınız zaman işinizin ne kadar da zor olduğu ortaya çıkar. İsviçre takımlarına karşı olan üstünlüğü de zaten ortada."
 
G.Saray'da Lincoln, Kewell, Arda, Baros, Meira gibi üst düzey futbolcular olduğuna işaret eden Gürkan, Nonda'yla İsviçre Ligi'nde oynadığı dönemde karşılıklı oynadığını  belirtiliyor ve Kongolu yıldızın çok tehlikeli bir isim olduğunu da vurguluyor.
 
Kubilay Yılmaz'ın da eşleşmeden duyduğu memnuniyeti kendisine aktardığını ifade eden Gürkan "Onun da futbola başladığı yer Grasshoppers ve geçmişten gelen bir ağabey kardeş ilişmiz var. Şuan televizyonda yorumculuk yapıyor ve İstanbul'daki maça da gelecek" dedi.
 
Gürkan son olarak Galatasaray'ın unutulmaz Nechautel Xamax maçını izlerken 15 yaşında olduğunu belirterek, "O gün gururumuz olan G.Saray Avrupanın devleri arasına ismini yazdırdı. Gurbetteki Türklerin büyük çoğunluğunun bu renklere sempati duymasının nedeni Avrupa'daki zaferlerdir. Bu yüzden bizlerin gönlündeki takım oldular. Bu yıl da G.Saray çok iddialı bir takım kurdu. Bana göre UEFA'da final oynamaması için hiçbir sebep yok" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler