Gül: Reformların devam etmesi gerek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, meslek kuruluşları temsilcilerine verdiği yemekte, ''Türkiye, küresel yarışta iddiasını sürdürebilmek için ekonomik gücünü ve istikrarını korumak zorundadır. Bunun için de reformların ve yatırımların kararlılıkla devam etmesi gerekmektedir'' dedi.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 17:34
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, meslek kuruluşlarının temsilcilerine Çankaya Köşkü'nde iftar yemeği verdi.
Yemeğe, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Başkan Yardımcısı Ferit Şahenk, TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in de aralarında bulunduğu davetliler katıldı.
 

Cumhurbaşkanı Gül, iftar öncesi yaptığı konuşmada, meslek kuruluşlarının temsilcilerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üretim gücü olarak gördüğü temsilcilerle siyasi hayatı boyunca hep yakın temas içinde olduğunu ve diyaloğunu sürdürdüğünü söyleyen Gül, ''Ülkemizin ufkunu açan değerli görüşlerinize her zaman önem verdim. Cumhurbaşkanı olarak da aynı yaklaşımımı devam ettiriyorum'' dedi.

Diyalog, uzlaşma, ortak akıl, sağduyu gibi kavramların hayata geçirilmesinin ve iletişim kanallarının sürekli açık tutulmasının sorunların çözümüne katkı sağlayacağına işaret eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:"Çalışmalarınızı yakından izlediğimi ve ülkenin geleceğine hizmet eden girişimlerinizi hem yurt içinde hem de yurt dışında desteklediğimi vurgulamakta yarar görüyorum. Ülkesine karşı sorumluluk duyan, gayretleriyle bunu kanıtlayan sizlere şükranlarımı sunuyorum.
Meslek kuruluşlarının ve diğer sivil toplum örgütlerinin varlığı, ülkenin gelişmişliğinin ve dinamizminin önemli bir göstergesidir. Bu aynı zamanda toplumun sorunlarına çağdaş yöntem ve araçlarla sahip çıkma bilincinin de yansımasıdır. Faaliyetlerini önemsediğim meslek kuruluşları gerek mesleki alanda, gerek ülke sorunlarıyla ilgili etkin, öncü ve örnek çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar kalkınma sürecine hız kazandırırken, uygarlık yarışında da ülkemizin gücüne güç katmaktadır.''

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin nitelikli insan kaynakları, zenginlikleri, yatırım imkanları, çalışanları, müteşebbisleri, üreticileri ve ekonomi alanındaki potansiyeliyle 21. yüzyılın yükselen ülkeleri arasında olduğunu vurguladı.

 

"Sorumluluklarınızı sorunlarınızın üzerinde tutuyorsunuz"

Türkiye'nin bir yandan büyüyüp gelişirken bir yandan da AB'ye tam üyelik başta olmak üzere, temel hedeflerini gerçekleştirmeye çalıştığını belirten Gül, bu çabaların amacının Türkiye'nin güçlenmesi, demokrasiden ekonomiye ve özgürlüklere kadar her alandaki standartların yükselmesi olduğunu söyledi.
Bu gelişmelerin yanı sıra bazı sorunların da varlığını koruduğunu ifade eden Gül, ''Elbette ki katetmemiz gereken daha çok mesafe vardır. Türkiye'nin gerçekleştirdiği atılımların en yakın tanığı sizlersiniz. Çünkü ülkemizin üreterek, gelişerek bu seviyeye gelmesinde en büyük pay sahibi sizlersiniz. Türkiye, küresel yarışta iddiasını sürdürebilmek için ekonomik gücünü ve istikrarını korumak zorundadır. Bunun için de reformların ve yatırımların kararlılıkla devam etmesi gerekmektedir'' diye konuştu.

Meslek kuruluşlarının temsilcilerini ''ülkenin itici gücü'' olarak gördüğünü vurgulayan Gül, konuklarına ''Sizlerin her zaman sorumluluklarınızı, sorunlarınızdan üstün tuttuğunuzu biliyorum. Bu vesileyle bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum'' diyerek şunları söyledi:
''Bölgeler arası gelişmişlik farklılıklarının ortadan kaldırılması için yeni bir hamleye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ziyaret ettiğim pek çok ilimizin yatırım imkanları bakımından büyük potansiyele sahip olduğunu bizzat yerinde gördüm. Yine eğitim ve sağlık gibi alanların yanı sıra, üniversitelerimizin de gerek yerleşke, gerek donanım bakımından önemli eksikleri vardır.
Aramızda bulunan iş adamlarımızın bu konulardaki duyarlı çabalarını takdirle karşılıyorum. İş adamlarımızın önümüzdeki dönemde de desteklerine devam edeceklerine gönülden inanıyorum.
Bu konudaki tüm girişimler, vatandaşlarımıza iş, aş, refah ve eğitim olarak geri dönmektedir. Bunu hem iş adamları olarak, hem de kurumlar olarak yapıyorsunuz. Bu konuda teşekkür ederim. Önünüzdeki engelleri kaldırmak, sizlere yeni imkanlar sağlamak, çalışmalarınızda destek olmak hepimizin görevidir.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler