Milletvekili- Banka müdürü tartışması

AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak, bir banka müdürünü darp ettiği yönünde yer alan haberlerin gerçek dışı olduğunu iddia etti. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, bir milletvekilinin voleybol paf takımının alt liginde oğlu için ücret talebinde bulunduğunu fakat böyle bir uygulamalarının bulunmadığını söylediğinde milletvekilinin ''sinirlendiğini'' söyledi.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 19:56
Abone Ol google-news

AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak, bazı basın-yayın organlarında bir banka müdürünü darp ettiği yönünde yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, bazı gazetelerde ve gazetelerin internet sitelerinde Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Akbaş ile kavga ettiğine ilişkin çıkan iddiaların gerçek dışı, yalan ve hayal ürünü olduğunu belirtti.

Hiç kullanmadığı ifadeleri kendisinin söylemiş gibi gösterilerek tartışma konusu yapılmasını ahlak dışı olarak değerlendirdiğini bildiren Budak, şunları kaydetti: ''Tamamen masa başında üretilen bu tür gerçek dışı haber ve iddiaların basın ilkeleri açısından da açıklanabilmesi mümkün değildir. Oğlumun Ziraat Bankası Spor Kulübünde oynaması ve Genel Müdür Yardımcısı Akbaş'ın da Ziraat Bankası Spor Kulübü başkanı olması dolayısıyla, ailemle birlikte bir ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaret esnasında spor konusu dışında herhangi bir görüşme olmamış, bir kavga da yaşanmamıştır. Konuyla ilgili olarak haberi yapan gazetelerin temsilcileri benimle görüşmüşlerdir. İddiaların yalan olduğunu kendilerine gerek şifahi, gerekse yazılı olarak ifade etmeme rağmen, haberin bazı gazetelerde ve gazetelerin internet sitelerinde verilmiş olması son derece düşündürücüdür.''

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, bir milletvekili ile Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Akbaş arasında yaşandığı iddia edilen tartışmaya ilişkin olarak, ''bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi söz konusu milletvekili kredi başvurusunda bulunmadı. Bankanın voleybol paf takımının alt liginde oynayan oğlu için ücret talebinde bulundu. Akbaş da konuyu kulübün yönetim kurulunda değerlendireceklerini milletvekiline iletmiş'' dedi.

Çağlar, bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi söz konusu milletvekilinin Ziraat Bankası'na kredi başvurusunda bulunmadığını, bankanın Voleybol PAF takımının alt liginde oynayan oğlu için Voleybol Kulübünün Başkanı da olan Genel Müdür Yardımcısı Akbaş'dan ücret talebinde bulunduğunu anlattı.

Çağlar, bu talep üzerine Genel Müdür Yardımcısı Akbaş'ın, böyle bir uygulamalarının bulunmadığını, ancak konuyu kulübün yönetim kurulunda değerlendireceklerini milletvekiline ilettiğini kaydetti. Akbaş'ın aynı zamanda eğer bir ücret ödenecekse bunun bütün oyunculara yapılması gerektiğini söylediğini de aktaran Çağlar, bunun üzerine milletvekilinin ''sinirlendiğini'' söyledi. Can Akın Çağlar, ısrarlı sorulara rağmen konu hakkında daha fazla bilgi vermezken, milletvekiliyle görüştüğünü sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler