FB kazandı

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu maçında Fenerbahçe, Moldova'nın Sheriff takımını 1-0 yendi.

Yayınlanma: 17.12.2009 - 20:07
Abone Ol google-news

Grup liderliğini daha önce garantileyen ve yedek ağırlıklı bir kadroyla Sheriff maçına çıkan Fenerbahçe, ilk 10 dakikada rakip kalede önemli bir pozisyon üretemedi. Daha sonra pozisyonlar bulmaya başlayan sarı-lacivertliler, 15. dakikada Uğur'un attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra da rakip kalede tehlikeler yaratan Fenerbahçe, ikinci golü bulamadı ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yedeklere şans

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi (H) grubunda Sheriff ile yaptıkları mücadelede, bazı yedek futbolculara şans verdi. Alman teknik adam, gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen takımında, Moldova temsilcisine karşı as kadronun hafif sakatlıkları bulunan oyuncularını değerlendirmeyip, daha önceki maçlarda az süre alan birçok oyuncusunu 11'e dahil etti.

Sarı-lacivertli ekibin kalesini Volkan Demirel'in yerine Volkan Babacan korurken, bu futbolcu, bir Avrupa kupası mücadelesinde ilk kez şans buldu. Genç kaleci Mert Günok da yedekler arasında yer aldı.


Roberto Carlos yedek

Sheriff'e karşı savunmanın sağında Gökhan'ın yerine Bekir görev alırken, Fenerbahçe'den ayrılmak için gün sayan Roberto Carlos'un savunmanın sol tarafındaki mevkisinde Dos Santos yer buldu. Mehmet Topuz'u dinlendiren Alman çalıştırıcı, orta alanın sağına Özer'i koyarken, orta alanda Cristian'ın yerinde Deniz görevlendirildi.

Alex'in de yer almadığı 11'de, orta alanın solunda Uğur'a şans verilirken, sarı-lacivertliler Semih-Güiza ikilisinden oluşan çift forvet kurgusuyla Sheriff'e karşı mücadele etti.
Sarı-lacivertliler, 17 kişilik maç kadrosuyla Sheriff'e karşı sahaya çıktı.


41 gün sonra Kadıköy'de seyircisinin önüne çıktı

Cezası nedeniyle Turkcell Süper Lig'de sahasındaki son 2 maçında seyircisinden yoksun kalan sarı-lacivertliler, 41 gün sonra taraftarıyla buluştu. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir önceki seyircili maçta 5 Kasım'da UEFA Avrupa Ligi'nde Steaua Bükreş ile karşılaşan sarı-lacivertli ekip, 41 gün sonra yine bir Avrupa kupası mücadelesinde taraftarının karşısına çıktı.


Tribünlerde büyük boşluklar

Fenerbahçe için bir anlamda formalite olan Sheriff maçına sarı-lacivertli taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Migros kale arkası tribünde çok az sayıda taraftar yer alırken, diğer tribünlerde de büyük boşluklar oluştu. Bu arada, taraftarlar, maraton üst tribünde astıkları pankartla Roberto Carlos'a teşekkür etti.


Daum, Zico'yu yakaladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Sheriff maçıyla, takımın başında 24. Avrupa kupası maçına çıkarak, sahip sarı-lacivertli ekibin başında en çok Avrupa maçına çıkan teknik direktör unvanını elinde bulunduran Arthur Zico'yu yakaladı.

Alman çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin başında bir Avrupa kupası maçına daha çıkarsa, unvanı eline geçirerek, sarı-lacivertli kulüpte bir rekora daha imza atmış olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler