Yeni başbakan adayı: Livni

İsrail'de dün iktidarda bulunan Kadima partisinin yeni liderinin belirlendiği seçimin resmi sonuçları Kadima Seçim Komitesi tarafından açıklandı. Buna göre, adaylardan Dışişleri Bakanı Tzipi Livni yüzde 43,1, Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz da yüzde 42 oranında oy aldı.

Yayınlanma: 18.09.2008 - 06:54
Abone Ol google-news

İsrail'de dün iktidardaki Kadima partisinin yeni liderini belirlemek amacıyla yapılan seçimlerde, adaylardan Dışişleri Bakanı Tzipi Livni yüzde 43,1, Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz da yüzde 42 oranında oy aldı.

Seçim Komitesi, partinin kayıtlı üyelerinin 16 bin 936'sının Livni, 16 bin 505'inin de Mofaz'a oy verdiğini bildirdi.

Diğer adaylar İçişleri Bakanı Meir Şetrit yüzde 8,5 oyla üçüncü, İç Güvenlik Bakanı Avi Dichter yüzde 6,5 oyla dördüncü oldu.

Seçim Komitesi, partinin kayıtlı üyelerinin yüzde 53,7'sinin oy kullandığını açıkladı.
Livni, bu sabah yaptığı açıklamada, partisinde ve ülkesinde birlik ve bütünlüğün önemine değinerek, farklı bir siyaset ortamının başlayacağını yineledi.

İstikrarlı bir hükümetin el birliğiyle kurulması gerektiğini belirten Livni, "Bu sadece benim değil, Kadima'daki arkadaşlarımın da sorumluluğudur" dedi.

Livni, kısa zamanda koalisyon oluşturmak için diğer parti gruplarıyla görüşmelere başlama niyetinde olduğunu da kaydetti.

Mofaz'dan kutlama

İsrail radyosunun haberine göre, Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz, sabah saatlerinde Livni'yi arayarak, seçimdeki başarısından dolayı kutladı.

Mofaz, danışmanlarının seçim sonuçlarına itiraz edilmesi yolundaki tavsiyelerini de kabul etmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler