ABD'de şimdi de güven krizi

ABD'de Lehman Brothers'ın iflasını açıklamasının ardından yaşanan kriz piyasada güvensizlik sorununa yol açtı. ABD'nin ekonomik merkezi Wall Street'e bugün yine endişe ve hareketlilik hakim oldu. ABD Başkanı George Bush da, Alabama ve Florida eyaletlerine bugün yapmayı planladığı ziyareti, ülkedeki mali kriz nedeniyle iptal etti.

Yayınlanma: 18.09.2008 - 07:52
Abone Ol google-news

ABD'de Lehman Brothers'ın iflasını açıklamasının ardından yaşanan kriz piyasada güvensizlik sorununa yol açtı.

ABD'nin sigorta devlerinden American International Group'u (AIG) Merkez Bankası FED'in 85 milyar dolarlık acil kredi açması ile kurtarması bile güvensizlik sorununun azalmasına yardımcı olamadı.

New York'un menkul kıymetler borsasının bulunduğu ve ABD'nin ekonomik merkezi Wall Street'e bugün yine endişe ve hareketlilik hakim oldu.

Wall Street'te mali sistemle ilgili endişeler Dow Jones Sanayi Endeksi'nin günü yaklaşık 450 puan düşüşle kapamasına yol açtı.

Gazete yorumlarında Wall Street'te bundan bir süre önce yatırımcılara mali sıkıntıları olmadığı yönünde güvence veren Lehman Brothers ve AIG'nin bu duruma düşmelerinin ardından herkesin ''mali krizin yeni kurbanları kim olacak?'' şeklinde düşündüğünü belirtiliyor. Wall Street'te herkesin endişeli ve temkinli olduğu ve ''neredeyse kimsenin kimseye inanmadığı'' yorumları yapılıyor.

ABD Başkanı George Bush da, Alabama ve Florida eyaletlerine bugün yapmayı planladığı ziyareti, Wall Street'teki mali kriz nedeniyle iptal etti.

Beyaz Saray sözcüsü Tony Fratto yaptığı açıklamada, Başkan'ın, ''ABD mali piyasalarının karşı karşıya bulunduğu ciddi güçlüklerle ilgili olarak danışmanlarıyla çalışmalarına devam etmek amacıyla Washington'da kalmaya karar verdiğini'' bildirdi.

Sözcü, mali piyasaların sağlığının, ülke ekonomisi açısından kritik önemde olduğunu kaydederek, Başkan'ın danışmanlarıyla yapacağı çalışmalarda, ''piyasaların güçlendirilmesi ve istikrara kavuşturulması, yatırımcıların güveninin yeniden sağlanması'' üzerinde durulmaya devam edileceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler