Emniyet'te dolandırıcılık sorgusu

Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya'nın "nitelikli dolandırıcılık" soruşturması kapsamında "şüpheli" sıfatıyla İzmir'de ifade verdiği öğrenildi.

Yayınlanma: 18.12.2009 - 10:13
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz aylarda Emniyet'e gönderilen ihbar mektubunda, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya’nın adını kullanan İrfan Erbaştıran isimli bir kişinin İzmir'de dolandırıcılık yaptığı iddia edildi.

NTV'nin haberine göre, İrfan Erbarıştıran'ın kendini MİT, Mossad ve emniyet görevlisi gibi tanıtıp piyasayı dolandırdığı, işadamlarına zorla çek ve senet imzalattığı bildirildi.

Erbarıştıran'ın Uzunkaya ve Gülcü ile birlikte hareket ettiği iddia edildi. İki Emniyet Genel Müdür Yardımcısı'nın müfettişe Erbarıştıran için "Muhbirimiz" dediği öğrenildi.

Cem Garipoğlu olayının da muhbiri olduğu ileri sürülen İrfan Erbarıştıran'a örtülü ödenekten 40 bin lira ödendiği belirlendi.

İddialar üzerine Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, soruşturma talimatı verdi.
Adli soruşturma dosyası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Olayla ilgili olarak 13 kişi gözaltına alındı. Erbaştıran ve bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özel Yetkili Savcı'ya yaklaşık 10 saat ifade veren Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya ise serbest bırakıldı.

Daha önce Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, uyuşturucu operasyonunda tutuklanmıştı. Arslan’ın Habip Kanat ile ilişkisi olduğu iddia edilmişti.

 

Fotoğraf: NTV


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler