"Köpekler barınaktan atılıyor"

Muğla'nın Marmaris ilçesinde hayvanseverler, Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezindeki köpeklerin toplu halde sokaklara bırakılarak ölüme terk edildiğini öne sürdü.

Yayınlanma: 19.12.2009 - 14:08
Abone Ol google-news

İçmeler Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, İçmeler beldesinde yaptıkları toplantının ardından sokağa bırakılan köpeklerin resimlerinin bulunduğu dövizler açarak, durumu protesto etti.

Beldede yaşayan çok sayıda yabancının da katıldığı protestoda, yetkililerden zor şartlarda yaşayan sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmaları istendi.

Protestonun ardından gazetecilere açıklama yapan Dernek Başkanı Semin Biter, Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde bulunan 300 köpekten 135'inin toplu halde sokağa bırakıldığını iddia etti.

Sokağa bırakılan köpeklerin resimlerini çektiklerini ve Muğla Valiliğine başvuracaklarını belirten Biter, şöyle konuştu:

''Sokak hayvanlarının toplu halde ölüme terk edilmesini protesto ediyoruz. Başta Kaymakamımız olmaz üzere bütün yetkililere soruyoruz, bu köpekler sokakta bir çocuğu ısırırsa bunun sorumlusu kim olacak? Marmaris Belediyesi, barınakta 2 yıldan fazla zamandır duran köpekleri getirip beldemize atarken İçmeler Belediyesine bile haber vermemiş. Hayvanların sesi yok diye, oy veremiyor diye açlığa terk edilmesini kınıyoruz.''
İlçedeki hayvan barınaklarının büyütülmesi gerektiğini anlatan Biter, düzenli olarak kısırlaştırma kampanyaları yapılmasını istediklerini ifade etti.

Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri ise hayvanseverlerin iddialarının doğru olmadığını, yasa gereği toplanan hayvanların barınakta tedavi ve kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra alındıkları yere bırakıldığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler