Mevlana'nın 736. Vuslat Yıldönümü

Sıvas'ta Mevlana'nın 736. Vuslat Yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Yayınlanma: 20.12.2009 - 21:27
Abone Ol google-news

Sıvas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneğince Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın açılışında konuşan Sıvas Valisi Ali Kolat, Mevlana Celaleddin Rumi, Hacı Bayram-ı Veli, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli gibi büyük zatların sadece Türkiye'nin değil, insanlığın mihenk taşı olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İnsanlığa sevgiyi, insanlık duygusunu, insan olma önemini hep vurgulamışlar ve hep gönlümüze hitap etmişlerdir. Bu vesileyle de bu insanlar ülkemizde daima birlik ve beraberliğin, güzelliğin, doğruluğun, güzel ahlakın ve sevginin timsali olmuşlardır. Bu açıdan bizim mihenk taşımızdır, temel taşımızdır ve ülkemizin vazgeçilmez değerleridir.'' Mevlana hakkında da bilgiler veren Kolat, konuşmasında Mevlana'nın birlik, beraberlik, hoşgörü ve sevgiye yönelik mesajların bulunduğu çeşitli sözlerinden örnekler aktardı.

Sıvas Belediye Başkan Vekili Mustafa Çimen de sevgi, hoşgörü denince yüz yıllardır bütün dünyada hangi inanç ikliminden olursa olsun herkesin aklına Mevlana'nın geldiğini söyledi. Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de Mevlana'nın örnek şahsiyetiyle asırlarca herkese önder olduğunu bildirdi.

Sıvas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkanı Yılmaz Şemsi Susamış da dernek olarak bu programın Sıvas'ta gerçekleştirdikleri dördüncü Şeb-i Arus töreni olduğunu belirterek, ''Bunu inşallah devam ettireceğiz. Sivas'ımızdan, hemşehrilerimizden özellikle rica ediyorum. Bu güzel Sivas'ımızın öz kültürüne sahip çıkalım. Bundan sonraki gençlerimize bu eseri, bu güzelliğe bırakmak için sizlerden yardım bekliyorum'' diye konuştu.

Derneğin tasavvuf musikisi korosunun konserinin ardından Mevlana'nın hayatı hakkında bilgilerin verildiği sinevizyon gösterisi izlendi. Daha sonra derneğin sema grubu, dernek başkanı Susamış yönetiminde gösteri sundu. Gösterinin bitiminde Vali Kolat, dernek başkanı Susamış'a çiçek vererek teşekkür etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler