'NBC, Türklerden özür dilesin'

ABD'nin en fazla izlenen sabah haber kuşağı programlarından biri olan NBC'nin Today Show programinda, Türkiye'nin yayınlanan bir haritada Kürdistan olarak gösterilmesine tepkiler büyüyor.

Yayınlanma: 21.12.2009 - 07:19
Abone Ol google-news

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), yayıncı kuruluş NBC ile bağlı bulunduğu ana şirket, General Electric kuruluşlarının yönetimine gönderdiği mektupta, General Electric ve NBC'yi terörist PKK örgütü tarafından kullanılan bir araç olmakla suçladı.

TADF, NBC'den hatasını düzeltip kırdığı Türk halkından özür dilemesi gerektiği vurgulandı.
 

NBC yapımcı ve editörleri tarih derslerini kaçırmışlar

General Electric CEO'su Jeffrey Immelt ve NBC Today Show'un yapımcısı Jim Bell'e hitaben yazılan mektupta, şöyle denildi:

NBC'de yayınladığınız harita,Avrupa ve ABD'nin listelerinde de yer alan, Türkiye'de 40 bin masum cana mal olan PKK terör örgütünün bir prodüksiyonu gibi görünüyor. Bu örgüt mensupları sadece birer acımasız katil olmanın dışında, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı da yapmaktadır.NBC televizyonun böyle bir haritayı nasıl yayınladığını anlayamıyoruz.

Düşünebildiğimiz, NBC'nin terörist PKK örgütü tarafından kullanılan bir araç haline gelmesidir. NBC'nin yapımcı ve editörleri, ortaöğretimleri sırasında tarih derslerini kaçırmış olmalı.
 

NBC Türk halkından özür dilesin

TADF Başkanı Kaya Boztepe adına, başkan danışmanı İbrahim Kurtuluş tarafından kaleme alınan mektupta, NBC'nin yapmış olduğu hatayı acilen düzeltmesi ve hakaret etmiş olduğu Türk halkından özür dilemesi gerektiği vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler