ASIMO, 3'cü kez Türkiye'de

Honda'nın insansı robotu ASIMO 3'üncü kez Türkiye'ye geliyor. ASIMO yenilenen fonksiyonlarıyla Auto Show Fuarı'nda meraklılarıyla buluşacak. 9-19 Ekim 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek Auto Show Fuarı'nın ilk dört günü ziyaretçilerle buluşacak olan ASIMO'nun yanı sıra Honda'nın çevreci konsept otomobili OSM de ilk kez görücüye çıkacak.

Yayınlanma: 18.09.2008 - 13:05
Abone Ol google-news

Honda'nın insansı robotu ASIMO, birlikte çalışma, karşısına çıkan kişilere geçiş sağlamak için yoldan çekilme gibi yeni fonksiyonlarıyla Auto Show Fuarı'nda meraklılarıyla buluşacak.

Honda'dan yapılan açıklamaya göre ASIMO, yeni Honda Jazz'ın tanıtımı ve City'in Avrupa prömiyerini gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye gelecek.

ASIMO, 9-19 Ekim 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek Auto Show Fuarı'nın ilk dört günü gösterileriyle ziyaretçilerle buluşacak.

Türkiye'ye üçüncü ziyaretini gerçekleştirecek olan ASIMO, daha önceki ziyaretinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la tanışıp ve tokalaşmıştı.

Advanced Step in Innovative Mobility (Yenilikçi Harekette ileri Adım) ifadesinin ilk harflerinden oluşan ASIMO, insanlara yardım etmek ve gelecekte bir gün yaşlılara ve engellilere evlerinde destek olmak hedefiyle tasarlandı.

ASIMO aynı zamanda öğrencileri matematik ve fen çalışmaları alanında cesaretlendirmek ve teşvik etmek amacıyla da kullanılıyor.

Yeni ASIMO, birlikte çalışma, karşısına çıkan kişilere geçiş sağlamak için yoldan çekilme fonksiyonu, bağımsız pil şarj fonksiyonları ve koşma gibi geliştirilen yeni teknolojileriyle gerçek yaşam ortamlarında kullanılabilecek insansı robot geliştirme konusunda Honda'yı öne çıkarıyor.

Bu arada Honda Fuarda yeni City'nin Avrupa prömiyerini gerçekleştirirken, tamamen yenilenen Jazz'ı da Türkiye'de görücüye çıkaracak.

Çevreci modelleriyle uyumlu olarak hazırlanan çevre konseptli Honda standında çevreci konsept otomobil OSM de ilk kez meraklıları ile buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler