Cenazeye Yiğit de katıldı

İstanbul'da intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar'ın cenazesi Ankara'da toprağa verildi. Cenazeye, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in katılması dikkatlerden kaçmadı.

Yayınlanma: 21.12.2009 - 11:47
Abone Ol google-news

Poyrazköy soruşturmasında 9 gün tutuklu kaldıktan sonra 16 Aralık'ta serbest bırakılan ve hakkında çıkarılan yeniden tutuklama kararının ardından intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar için Kocatepe Camii'nde askeri tören düzenlendi.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kocatepe Camii'nde yapılan törene Yarbay Ali Tatar'ın cenaze töreninde, hakkında suikast düzenleyeceği öne sürülen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve eşi de katıldı. Oramiral Yiğit, camide ilk olarak Yarbay'ın acılı eşi Nilüfer Tatar'a başsağlığı diledi. Bitkin olduğu gözlenen Yarbay Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar'a çocukları ve asker yakınları destek oldu. Duygusal anların yaşandığı cenaze töreninde Tatar'ın yakınlarının gözyaşları tutamadığı görüldü.

Törene, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Hava Orgeneral Bilgin Balanlı ve Ankara Garnizonuna bağlı bir çok subay ve askeri personel ile Yarbay Tatar'ın yakınları da katıldı.

Tatar için kılınan öğle namazından sonra cenazesi askerlerin omzunda Karşıya Mezarlığı'na gönderilmek üzere cenaze arabasına konuldu.

Bu sırada, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yiğit'in, Yarbay Tatar'ın tabutuna askeri selam verdiği görüldü.

Bu arada, törene, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Donanma Komutanlığı ve Güney Deniz Sahası Komutanlığı'nın çelenk gönderdiği görüldü.

Törenin ardından Tatar'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.
 

Yakınlarından sert açıklama

Öte yandan, cenaze töreni öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan, Yarbay Tatar'ın halasının oğlu olduğunu söyleyen Hasan Açık, ilginç iddialarda bulundu. Açık şöyle konuştu:

"Savcı ve polisler, tutuklama kararının çıkmasının ardından Ali'nin evine gelmişler. Ali'de 'Bunalımdayım. Önce beni hastaneye götürün' demiş. Polisler bunu kabul etmemişler. Sonra 'içeri bir şey alıp geleceğim' demiş. Sonrası malum. İntihar etmiş."

Yarbayın eşi Nilüfer Tatar ise cenazede eşinin ikinci defa tutuklanma kararına tepki gösterdi ve TSK'ya komplo kurulduğunu ve bu komplonun 10 yıldır devam ettiğini ileri sürdü. Tatar şöyle devam etti:

"Kocam onuruyla öldü. TSK'ya komplo kuruyorlar. Bu komplo 10 yılda hazırlandı. Belli bazı subayların hepsi içeride. 29 kişi boşu boşuna yatıyor. Benim eşim çok çalışkan biriydi. Ellerinde hiçbir belge yokken ikinci tutuklama emri çıkardılar. Alevi subaylar üzerine oyunlar oynanıyor. Tuzun kokusu artık çıktı."

Tatar'ın kız kardeşi ise, "Kardeşimin madalyalarını kıskandılar. Göz yaşlarında boğulsunlar" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler