Bodrum Film Festivali

5. Uluslararası Bodrum Film Festivali kapsamında, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Eleştirmenler Ödülüne ''3 Saat'' ve ''Bu Ne Güzel Demokrasi!'' adlı belgeseller değer görüldü. İki filmin de ''demokrasi ve eğitim gibi önemli meselelere kolektif bir bilinçle yaklaşmaları" nedeniyle ödüle layık görüldükleri açıklandı.

Yayınlanma: 18.09.2008 - 14:37
Abone Ol google-news

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, festivale ilk ya da ikinci filmiyle katılan yerli yönetmenlerin yapımlarını değerlendiren SİYAD Eleştirmenler Jürisi'nin, bu yılki ödülü, 9 film arasından Can Candan'ın yönettiği ''3 Saat'' ile Belmin Söylemez, Berke Baş, Haşmet Topaloğlu ve Somnur Vardar'ın yönettiği ''Bu Ne Güzel Demokrasi!'' adlı belgeseller arasında paylaştırdığı belirtildi.

Açıklamada, iki filmin de ''demokrasi ve eğitim gibi önemli meselelere kolektif bir bilinçle yaklaşmaları ve bunu bütün üretim sürecine yaymaları, konu seçiminin dışında sinema dilinin biçimsel özelliklerini de hakkıyla kullanarak dramatik bir yapı içerisinde bütünlüklü bir hikaye anlatmayı, yaratıcı ve incelikli bir biçimde gerçekleştirmeleri'' nedeniyle ödüle layık görüldüğü kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler