"Onları dinlemeden yeni yılınız iyi geçmeyebilir"

2007 yılından bu yana Cemal Reşit Rey Yılbaşı Konserleri'nin daimi ismi olarak görülen Johann Strauss Ensemble, bu yıl da yeni yılı İstanbullularla beraber karşılayacak.

Yayınlanma: 22.12.2009 - 11:17
Abone Ol google-news

Hayranlarının "onları dinlemezsem yeni yılım iyi geçmeyecek" duygusuyla konserlerini heyecanla bekledikleri topluluk, 26 Aralık Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey'de (CRR) sahne alacak.

Konserde Strauss Ailesi'nin besteleri, Johann Strauss Ensemble'ın yorumu, topluluğun şefi ve aynı zamanda başkemancısı olan Russell McGregor'ın performansıyla seslendirilecek. Strauss Ailesi konserinin bilet fiyatları 51 ve 42 TL olarak açıklandı.

Şef, kemancı Russel McGregor

Russell Mcgregor Oxford, İngiltere'de doğdu, Melbourne, Avustralya'da büyüdü; 7 yaşında keman çalmaya başlayan McGregor, 1982 yılında Victorian College of Arts'ın Müzik Bölümü'nden mezun oldu. 1992 yılında Wiener Concertverein, Camerata Salzburg ve Viyana Oda Orkestrası'nda görev alan McGregor 1994 - 1996 yılları arasında ise Viyana Oda Operası'nda konser maysterliği, Schönbrunn Palace Orkestrası'nda konser maysterliği ve şeflik yaptı. Geniş bir oda müziği kariyerine sahip olan sanatçı; Bulgaristan, Endonezya, Kanada, Japonya, İngiltere ve İtalya'da sanatını icra etti.Oldukça başarılı bir lider olarak kabul edilen Russell McGregor, Johann Strauss Ensemble ile mükemmel bir uyum içinde çalışıyor ve dünyanın her yerinde konserler veriyor.Sanatçı sadece kemandaki virtüözlüğüyle etkilemekle kalmayıp, aynı zamanda Strauss ailesinin sihirli müziği yoluyla dinleyicileri, bir müzikal yolculuğa çıkararak büyülüyor. Russell McGregor, Mozart'ın tarzından gelen kendisine özel Strauss yorumuyla Viyana'da en bilinen ve en ünlü sanatçı olarak kabul ediliyor.

Johann Strauss Ensemble 1985'te kuruldu

Johann Strauss Topluluğu, 1985 yılında Bruckner Orchesters Linz'in müzisyenleri tarafından kuruldu. Viyana Filarmoni Orkestrası'nın dünyaca tanınan "Neujahrskonzert" (Yeni Yıl Konseri) tarzındaki oldukça popüler konserlerinin yanısıra Strauss ailesinin ve diğer çağdaş bestecilerin eserlerine katkısı olan Domayer castıyla ve bir lider (Stehgeiger) ile yönetilen tipik Strauss tarzında çalmak da topluluğun kendi fikriydi.Topluluğun repertuarında W.A.Mozart'ın, J. Haydn'ın (Katharinen Dansları), Beethoven'ın (Mödlinger ve 11 Viyana Dansı), F. Schubert'in (Eccosaisen), J. Lanner'in, Kemeter'in, Gebrüder Schramml'ın, J. Fucik'in, A. Dvorak'ın ve Ph. Fahrbach'ın yanısıra Strauss ailesinin tüm eserleri de yer alıyor.

Johann Strauss Topluluğu, Paris, Londra, Monako, Madrid, Roma, Brüksel, Berlin, Zürih, Hamburg, Salzburg, Viyana gibi Avrupa'nın müzik merkezlerinin yanısıra Japonya ve Rusya'da da sahne almakla birlikte, aralarında Monte Carlo Printemps des Arts, Viyana Klangbogen, Wiener Festwochen, Festival der Begegnung'un da bulunduğu çeşitli festivallerde de konserler verdi. Albümleri ve TV konserleri, BRD, Japonya, Slovenya ve Avusturya'da yayınlandı. Topluluk özellikle "NACHBAR IN NOT", (Eski Yugoslavya) "C F KINDER" ve "DR CHRISTIAN BARNARD STIFTUNG" gibi özel ve önemli angajmanlarda da yer aldı.

Strauss Yılı 1999

Strauss yılı olarak kabul edilen 1999'da topluluk, Londra, Tokyo, Viyana, Hollanda ve Belçika gibi yerlerde sahneye çıkarken Roland Neuwirth, (Friedenswalzer) Werner Steinmetz (Kurz und Bündig, Scherzett) Werner Pirchner (Hochzeitswalzer) ve Manfred Kammerhofer (Klangszenenwalzer) eserleriyle dinleyicilere yeni Viyana Müziği'ni milenyumun eşiğinde tanıtmak amacıyla "DU DONAU, DU ..." gibi programları da çaldı. Keman solo sanatçıları Joji Hattori, Aleksey Igudesman (Triology), Russel McGregor ve Alfred Pfleger gibi solistlerle ve Martin Sieghart, Christoph Campestrini, Werner Steinmetz gibi orkestra şefleriyle birlikte çalıştı. Mart 2000'de "DU DONAU DU" 4 CD olarak yayımlandı.(


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon