Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ahmet Ersin'in MİT ve Jandarma istihbaratçılarıyla görüşmesini manşetine taşıdı. Hürriyet "Erivan'dan ilk mesaj" başlığıyla iki milletin genetik yapılarını benzerliğini okurlarına aktardı.

Yayınlanma: 23.12.2009 - 07:28
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Savcıya ‘onları bırak’ talimatı

Erzurum ve Erzincan’a giderek tutuklanan MİT’çi ve Jandarma istihbaratçılarıyla görüşen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ahmet Ersin izlenimlerini anlattı. Ersin, bir Başbakan Yardımcısı’nın Erzincan Başsavcısı’nı arayarak cemaat soruşturmasında gözaltına alınan 16 kişinin serbest bırakılmasını istediğini ileri sürdü. Ersin, başsavcının direnmesi üzerine hakkında soruşturma açıldığını belirtti.

 

HÜRRİYET

Erivan'dan ilk mesaj


Türk lösemi hastaları ile Ermeni donörler arasında yüksek eşleşme oranı tespit eden Ermenistan İlik Bankası Direktörü Avagyan, "Türk ile Ermeniler yeryüzünde birbirine genetik olarak en yakın etnik topluluklar" iddiasında bulundu.




MİLLİYET

İftira davasında sürpriz talep


Yargıtay, Fikri Sağlar'ın "Dolmabahçe'de Filiz Büyükanıt'ın masrafları konuşuldu" iddiasıyla ilgili Tolon'da çıkan belgelerin incelenmesini istedi.


VATAN

Veda mektubu askeri savcıda


İntihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi, dramatik geceyi anlattı: "Son mektubu ve ölümü bir isyandır"


RADİKAL

Arınç'a suikast değil izleme-dinleme timi!

Perde arkası bilgiler, Arınç'a suikast hazırlığı nedeniyle yakalandıkları öne sürülen iki kişinin tam teçhizatlı 'derin kulak' olduğu yönünde...

 

AKŞAM

Kapadokya'dan 'çarmıh'a cevap


Patrik Bartholomeos'un, 'Kendimizi çarmıha gerilmiş hissediyoruz' sözü Kapadokya'da bahar ayinlerini başlatan Ürgüp eski Belediye Başkanı Ödemiş'i üzdü: Açıklamasıyla kılıcı vurdu geçti...
 

 

SÖZCÜ

Tayyip AKP'yi bitirecek


"Demokratik açılımdan bahsediyoruz ama daha AKP'de parti içi demokrasi yok. Tek adamlık partinin sonu olacak"


HABERTÜRK

Yarbaya "Çağdaş Yaşam" sorusu


İntihar eden yarbayın tutuklandığı davada "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği" ile ilişkisi sorulmuş.



SABAH

Arınç'tan sonra Şahin'e uzandı


İki subayla ilgili aramada, Meclis Başkanı Şahin'in de ev krokisi çıktı.

 

POSTA

Felaket


14 yaşındaki Sinan, 17 yaşındaki kız arkadaşı Şeyda ile amcasının boş evinde buluştu. İki liseli evlerine gecikince aileleri buluşup aramaya çıktı. Sinan'ın babası kardeşinin boş evini hatırladı. Aileler o eve gidip içeri girmeye çalışınca paniğe kapılan Sinan ile Şeyda 7'inci kattan aşağı atladı. Şeyda öldü, Sinan ağır yaralı.




BİRGÜN

1 işçi canı- 15 bin TL


Bursa'da 19 işçinin canını alan madenin sahibi Nurullah Ercan, ölen işçilerin ailelerine 15 bin TL vereceğini duyurdu. Ercan, ilanda bakanlara bol bol şükranlarını sundu.



TERCÜMAN

Patrik'in 5 aşamalı hayali


Bartholomeos'un, kafasında Lozan'daki statüyü değiştirip Ekümenlik olmak ve İstanbul'da Vatikan yaratmak var.


YENİ ŞAFAK

Devlete suikast


Başbakan Yardımcısı Arınç'ın evinin çevresinde şüpheli iki araçta gözaltına alınan iki subayla igili soruşturma sürüyor. Albay Erkan Yılmaz B. ile Binbaşı İbrahim G.'nin telefon kayıtlarının TİB'den istendiği ve Arınç'ın sokağındaki kamera kayıtlarının incelemeye alındığı öğrenildi.




ZAMAN

Sadece Arınç'ı değil devletin zirvesini izlemeye almışlar


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Mart 2009'dan bu yana izlendiği ortaya çıktı. Subayların ajandalarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında bazı bakanların da yer aldığı birçok milletvekiline ait fişleme belgeleri bulunduğu ileri sürüldü. Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G., dün askerî savcı tarafından serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler