Irak- ABD uzlaşmazlığı

Beyaz Saray, 2008 yılından sonra Irak'taki Amerikan askeri varlığına ilişkin müzakerelerin devam ettiğini açıkladı. Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin dün Irak televizyon kanallarının yetkilileriyle yaptığı görüşmede, "Bu anlaşmanın imzalanmasının önünde ciddi ve tehlikeli engeller bulunuyor. Amerikan askerlerinin dokunulmazlığı konusunda halen bir anlaşmazlık var" demişti.

Yayınlanma: 18.09.2008 - 15:57
Abone Ol google-news

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin ''anlaşmanın imzalanmasının önünde ciddi ve tehlikeli engeller bulunduğu'' yönündeki açıklamasının ardından, Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, ''Iraklılarla müzakere etmeye devam edeceğiz'' dedi.

Maliki'nin basın mensuplarıyla görüşmede yaptığı açıklamalara atıfta bulunan sözcü, ''bu müzakerelerin basın kanalıyla yapılmasını kabul etmediklerini'' ifade etti.

Başbakan Maliki, dün Irak televizyon kanallarının yetkilileriyle yaptığı görüşmede, "Bu anlaşmanın imzalanmasının önünde ciddi ve tehlikeli engeller bulunuyor. Amerikan askerlerinin dokunulmazlığı konusunda halen bir anlaşmazlık var" demişti.

''Amerikalılar, taleplerimize cevap verebilmek için bizden 10-14 gün süre istedi ve bu süre bitti'' diyen Maliki, Amerikalı görüşmecilerin Irak'ın taleplerine cevap vermesi gerektiğini, bunu hızla yaparlarsa anlaşmanın yakında imzalanacağını kaydetmişti.

Irak Başbakanı, Amerikalıların Irak'ın taleplerini reddetmeleri halinde bu işin zaman alacağını ve yeni görüşmelerin gerekeceğini ifade etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler