'Kürt sorunu demokratik yolla çözülmeli'

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Avrupa Parlamentosu Liberal Grubu üyeleriyle yaptığı görüşmede, kürt sorunu demokratik yöntemlerle çözülmediği sürece, Türkiye'deki demokratik değişim ve dönüşümün mümkün olmadığını herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 18.09.2008 - 16:35
Abone Ol google-news

Avrupa Parlamentosu Liberal Grubu, Meclis’te DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’le görüştü. Görüşmeye DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, DTP Milletvekilleri Bengi Yıldız ve Nuri Yaman da katıldı. Basına kapalı yapılan ve yaklaşık 30 dakika süren görüşmede AP Liberal Grubu üyeleri, DTP’lilere, kapatma davası ve Kürt sorunu ile ilgili sorular yöneltti. Ahmet Türk ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada, AP Liberal Grubu üyeleriyle Türkiye’deki demokrasinin hangi noktada olduğu ve yapılan reformların ne kadar içselleştirildiğini konuştuklarını söyledi.

Kürt sorununun çözümsüzlüğünün demokratikleşme önündeki en büyük engel olduğunu söylediklerini kaydeden Türk şunları söyledi: "Yapılan reformlar ve yasal değişikliklerin içselleşmediğini, bir tarafta Kürtçe televizyon kuruyoruz derken, diğer taraftan Siyasi Partiler Yasası'na aykırı olduğu için Kürtçe bir kelime söylediğimizde savcının karşısına çıktığımızı söyledik. AB sürecini önemsiyoruz ve Türkiye'nin mutlaka AB içinde yer alması, tüm eksikliklere rağmen AB’de olması gerektiğini söyledik. Ama Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözülmediği takdirde Türkiye'de ki demokratik refleksin, değişim ve dönüşümün mümkün olmayacağını artık herkesin görmesi gerekir."

Görüşmede DTP hakkında görülen kapatma davasının da gündeme geldiğini ifade eden Türk, "DTP'nin önemli bir misyonu var. İktidar değil ama Türkiye'nin demokratikleşmesi, halkların sevgiyle kucaklaşması konusunda önemli bir misyonu var. Elbette ki bunun önemsenmesi gerekir. DTP'nin kapatılması durumunda Kürtlerin demokratik çözüm noktasında inançlarına darbe vurulmuş olacağını söyledik" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler