Eruygur'a ziyaretler

"Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde düşmesi nedeniyle beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur'a gün boyunca ziyaretler devam etti. Eruygur'u ziyaret edenler arasında bulunan Tuncay Özkan, yaptığı açıklamada 'Çok değerli bir vatan evladı bu durumdadır. Türkiye bu durumu çok iyi düşünmelidir'' dedi.

Yayınlanma: 18.09.2008 - 16:26
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Masum Türker, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde hipertansiyon nedeniyle düşmesi sonucu beyin kanaması geçiren ve boyun kemiği kırılan emekli Orgeneral Şener Eruygur'u tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ziyaret etti.

Türker, ziyaretin ardından hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Eruygur'un yoğun bakım ünitesinde uyutulduğunu, görüşme imkanı bulunmadığını, ancak ailesiyle görüştüklerini belirtti.

Eruygur'un diyabet ve tansiyon hastası olmasının durumunu olumsuz etkilediğini, ailesi ve doktorların ilk 72 saatin geçmesini beklediğini aktaran Türker, şunları söyledi:

''Bu durum tabii üzücü, aslında bu bize örnek olmalı. Türkiye'de şu son zamanlarda ciddi bir hukuk katliamı yaşanıyor. Bugüne kadar iddianamenin çıkmaması, belirli kurguların ön plana çekilmesi, Türkiye'deki bazı gerçeklerin örtüldüğünü, gündemin değiştirildiğini açıkça ortaya koyuyor.

Bugün Alman mahkemelerinde Deniz Feneri dolayısıyla tespit edilmiş bir suç ve bir ayağı Türkiye'de olduğu halde hiçbir eylem yapılmazken 'Ergenekon' adı altında yapılmak istenenleri yadırgıyoruz, doğru da bulmuyoruz.''

Eruygur'un ailesinin çok üzgün olduğunu, bir şey söylemek istemediklerini, Eruygur'un durumunun nasıl olacağını düşünerek 72 saatin geçmesini beklediklerini belirten Türker, Eruygur'un düşme anında başına aldığı darbelerin çok ağır olduğunu, bunun da aileyi üzdüğünü kaydetti.

''Türkiye'de kimlerin soygun yaptığı, kimlerin yolsuzluk içinde olduğu ve kimlerin Cumhuriyetin temel değerlerine dinamit ektiğini hepimiz görüyoruz'' diyen Türker, '' Almanya'daki Deniz Feneri olayı da bunlardan biridir. Yalnız dini duygular değil, insani duyguların tamamı rencide edilmiştir ve Türkiye yurt dışında zor durumda bırakılmıştır'' şeklinde konuştu.

 

Diğer ziyaretçiler

Eruygur'u gün içinde Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ile gazeteci Tuncay Özkan da ziyaret etti.
Okuyan, Eruygur'un ailesiyle görüştüğünü belirterek, ''İnşallah sağlıklı bir şekilde hastaneden çıkar. Cezaevinde kalması hukuki bir süreçtir, bizim için önemli olan hastaneden sağlıklı şeklide çıkmasıdır'' dedi.

Komsuoğlu da hastayı bir üroloji uzmanı olarak gördüğünü, gerekli açıklamaların başhekim tarafından yapıldığını kaydetti.

Özkan ise ''Çok değerli bir vatan evladı bu durumdadır. Türkiye bu durumu çok iyi düşünmelidir'' diye konuştu.

 

Hastanın sevki konusu

Bu arada KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, Eruygur'un Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevki konusunda yaptığı açıklamada, hastanın şu aşamada sevkinin sakıncalı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bu biraz hasta sahiplerinin de isteğine bağlı. Başka hastaneler de olabilir. Bize şu ana kadar böyle bir istek gelmedi. Hasta sahipleri hastanemize güveniyorlar, hastanemizde her türlü imkan mevcut.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler