Medvedev'den küçülme talimatı

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rusya İçişleri Bakanlığı'ndaki 1.4 milyon kişilik personelde yüzde 20'lik küçülmeye gidilmesi talimatını verdiği bildirildi.

Yayınlanma: 24.12.2009 - 20:21
Abone Ol google-news

Kremlin'den yapılan açıklamada, Dimitriy Medvedev tarafından imzalanan kararnamede, polis, bakanlığa bağlı asker, müfettiş ve sivil yetkililerin de aralarında bulunduğu bakanlık personelinin yüzde 20 oranında azaltılması talimatının verildiği kaydedildi.

Medvedev'in, kararnamede, polis yetkililerinin disiplin sorunları ve yasa ihlallerinin toplumda büyük endişeye yol açarak devlet otoritesine zarar verdiği belirtildi. Kararname hemen yürürlüğe girerken, işten çıkarılanların ne kadar tazminat alacağı konusunda bilgi verilmedi.

Medvedev, bugün ülkedeki 3 televizyon kanalının genel yayın yönetmenlerine verdiği röportajda, polisle ilgili yakınmalar üzerine de ''İçişleri bakanlığının çalışmalarıyla ilgili olarak vatandaşlardan çok sayıda şikayet gelmekte. Sert ve ciddi değişikliklere ihtiyacımız var. Halk, ahlaki olarak dürüst polisler tarafından korunmak istiyor. Böyle bir yapı oluşturabileceğimize eminim'' diye konuşmuştu.

Son dönemde polisin karıştığı şiddet ve ihlallerin artmasının ardından yayımlanan kararnamenin uygulanması durumunda en az 280 bin kişi bundan etkilenecek ve bu girişim Rusya'nın bürokrasideki çürümüşlüğe yönelik 1991 yılından bu yana yaptığı en büyük operasyonu olacak.

Rüşvet ve gözaltında belgelenen işkence suçları Rus polisini toplum içinde korku kaynağı durumuna getirirken, uzmanlar, polisteki birçok suçun da can güvenliği nedeniyle mağdurlar tarafından dile getirilemediğini belirtiyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler