"Atamalar elektronik sistemle yapılmalı"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atamalarında duyuruya çıkan illerin duyurularını geri çektiklerini dile getirerek, "Atamalar merkezden yani Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik sistem üzerinden yapılmalıdır" dedi.

Yayınlanma: 25.12.2009 - 08:35
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da 23-25 Aralık'ta yapılacak seminer sebebiyle, duyuruya çıkan bazı illerin duyurularını iptal ettiklerini açıkladıklarını belirterek, "Yönetmelik, atama ve duyuru yetkisini Valiliklere bırakmaktadır, ancak birçok valilik bu yetkiyi kullanmada bugüne kadar çok nazlı davranmış, neredeyse asaleten yönetici atamamak için direnmiştir. Antalya'da 23-25 Aralık'ta yapılacak olan seminer ne anlama gelmektedir? Bu seminer, ülke genelinde bir uygulama birliği sağlamak amacıyla yapılıyorsa, Türk Eğitim Sen olarak bizim de destek vereceğimiz bir çalışmadır" dedi.

Koncuk, Antalya'da yapılmakta olan toplantıdan yönetici atamalarıyla ilgili şu sonuçların çıkmasını istediklerini dile getirdi:

-Atamalar bir takvim doğrultusunda bütün valilikler tarafından aynı anda yapılmalıdır.

-Bu durum söz konusu değilse, atamalar elektronik sistem üzerinden merkezden, yani MEB tarafından yapılmalıdır.

-Bütün illerde atamalar belli bir düzende yapılmalıdır. Bugüne kadar tamamen bir keyfiyet yaşanmış, bir il müdürlükleri duyururken, diğer il müdür yardımcılıklarını duyuruya çıkarmıştır. Bu karmaşaya bir düzen getirilmelidir.

-Bütün boş yöneticilikler duyuruya çıkarılmalıdır. Benim yandaşımı koruyacağım, anlayışıyla birçok boş yöneticilik duyuruya çıkarılmamıştır. Şu anda 7 yıldan fala bir süredir geçici/vekil olarak çalışan yöneticiler bulunmaktadır.

-Şu anda yargıda olan konular değerlendirilerek, bir düzenleme yeniden ve hızla yapılmalı ve ihtimal iptal kararlarına göre tedbir alınmalıdır.

Koncuk, yandaş kayırma anlayışından uzak bir yönetici atama dönemi geçirmek istediklerini belirterek, vekaleten atama döneminin bitmesi gerektiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler