"Kılıçdaroğlu, telaş etmesin"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP'li Kılıçdaroğlu'nun, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "arama belgesi" ile ilgili iddialarına yanıt verdi. Ergin, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu telaş etmesin gerekli incelemeler başlamıştır" dedi.

Yayınlanma: 25.12.2009 - 13:43
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bütçe görüşmelerine katılmak üzere geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergin, bir gazetecinin CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aramalara ilişkin iddialarının hatırlatılması üzerine, Adalet Bakanının ne zaman konuşacağına kimsenin karar vermeyeceğine işaret işaret etti. Ergin, "Hem 'yargıya müdahale erimlesin' deyip, hem de her olayda hakimlerin ve savcıların yapmış oldukları ile ilgili bakanlığı hesap çağırmaya dönük tavrı doğru bulmuyorum. Bağımsız yargı savcılarıyla hakimleriyle işlemini yapar. Bu işlemlerle ilgili herhangi bir itiraz varsa şikayet varsa bunlar bakanlığa ulaştığında gereği yapılır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısı yaptığı tarihten sonra bakanlığımıza yapılan şikayetler vardır. Erzurum ve Erzincan ile ilgili uygulamalara ilişkin yapılan şikayetler üçerine müfettiş görevlendirmesi yapmış durumdayız" dedi.

Ergin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda telaş etmemesi gerektiğini savunan, "Müfettiş görevlendirmesi talebine gerek yok. Bize gelen konuların tamamını hassasiyetle inceliyoruz. Geçmişte de örnekleri var. Onun dışındaki meseleler Erzurum ile ilgili konular vardır" diye konuştu.

"SAVCI DOĞRUYU SÖYLEMİYOR"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler